Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Havuçlu Kek

Recommended Posts

Büyük küçük herkesin sevdiği havuçlu kek bir tatlı çeşididir. Bolca vitamin içermesi ve kolay bir tarif olması sebebi ile de sıkça tercih edlir. Özellikle çocuklar için paketli gıdalar yerine sağlıklı bir atıştırmalık olarak verilebilir.

 

 

Havuçlu kekin yapımı oldukça kolaydır ve dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Bu püf noktalar bilindiği takdirde tam kıvamında, doğal ve lezzetli bir havuçlu kekin elde edilmesi mümkündür.

 

 

Malzemeler

 

 

1 adet büyük ve koyu turuncu havuç

2 ya da 3 su bardağı beyaz/kepekli un (harcın kıvamına göre miktar değişebilir)

1,5 su bardağı beyaz ya da esmer toz şeker

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 paket toz vanilya

1 paket kabartma tozu

1 avuç ceviz içi

1 tatlı kaşığı toz tarçın

 

Hazırlanışı: Havuçlar iyice yıkanır ve havuç soyucu ile kabukları soyulur. Temizlenen havuçlar rendenin iri kıyım bölümü ile rendelenir. Üzerine bir avuç toz şeker serpilerek bir kap içerisinde beklemeye bırakılır.

Kek harcının hazırlanacağı kap içerisine yumurta kırılır ve toz şeker ilave edilerek köpürene kadar çırpılır. Köpüren yumurtalı şeker karışımı içerisine un, süt, kabartma tozu, vanilya ve toz tarçın eklenerek karıştırılır.

 

 

Tarifin en önemli püf noktalarından biri tüm malzemeleri karıştırma aşamasında kullanılan aparattır. Karıştırılması için elektrikli çırpıcı kullanılmamalı, çok hızlı bir şekilde karıştırılmamalıdır. Kabın çevresinden içine doğru yavaş hareketlerle karıştırılması yeterlidir. Bu yöntem kekin gerektiği gibi kabarması için çok önemlidir. Ardından ortaya çıkan harca dövülmüş ceviz içi ve toz şeker yatağındaki havuçlar eklenip bir tur daha karıştırılarak tabanı yağlanmış kek kalıbına alınır. İkinci önemli püf noktası da bu işlemdir. Harç kek kalıbına alınırken çok yavaş dökülmeli, tek noktaya yoğun bir malzeme takviyesi yapılmamalıdır. Gerekirse bir kaşık yardımıyla harcı kalıbın her yerine eşit miktarda yayılması gerekir. Bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika boyunca pişirilmesi yeterli olacaktır. Kekin üst kısmı yeterince kızarınca fırından alınabilir. Süre her fırın tipine göre değişkenlik gösterebilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...