Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Haşhaşlı Kek

Recommended Posts

Genel olarak tıpta kullanılan bir bitki olan haşhaş hamur işleri ile birlikte de anılır. Buna rağmen tatlı hamur işlerinde kullanılması pek yaygın değildir. Haşhaşlı kek son zamanlarda giderek yayılmış ve herkes tarafından sevilmiş farklı bir tariftir. Yapımı sıradan kek tariflerinde kısmi farklılıklar içerir.

 

 

Kek Malzemesi

 

 

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı un

1 su bardağı irmik

1 su bardağı haşhaş

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

 

Şerbeti için:

 

 

2 su bardağı su

1 su bardağı şeker

 

Haşhaşlı kek yapmaya şerbetten başlanmalıdır. Su ve şeker karıştırılarak 15 dakika kaynatılır. Ardından soğumaya bırakılır ve kekin yapımına geçilir.

 

 

Bir kapta haşhaş, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılır. Bir başka kapta yumurta ve şeker karıştırılıp iyice çırpılır. Bu karışıma yağ ilave edilip beş dakika daha çırpılır. Ardından başka bir kapta hazırlanmış olan karışım ile bu karışım birleştirilir. Ardından tekrar çırpılır. Kek için uygun bir hamur elde edilince her tarafı yağlanmış bir borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına koyulur. Pişme süresi ortalama 40-45 dakikadır. Kekin üzerinin kızarması piştiğini anlamaya yardımcı olur.

 

 

Sıcak olarak fırından çıkartılan kekin üzerine önceden hazırlanıp soğutulmuş olan şerbet dökülür. Ardından soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazırdır.

 

 

Kekin şerbeti daha iyi emmesi için şerbeti dökmeden önce kek dilimlenebilir ya da üzeri çatalla delinebilir. Keki dilimlenmesi kekin sıcak olmasından dolayı parçalanmasına neden olabilir bu yüzden dikkatli olunmalıdır.

 

 

Haşhaşlı kek, genel olarak üzerinde bir kremayla servis edilir. İsteğe bağlı olan kremanın tarifi şu şekildedir:

 

 

2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişasta karıştırılır. Ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir ve soğutulur. Diğer tarafta da 1 su bardağı sütle bir paket krem şanti hazırlanır. Soğumuş kremayla birleştirilerek kekin üzerine sürülür.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...