Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Çilekli Kek

Recommended Posts

Bir yaz meyvesi olan çilek lezzetli tadı ve hoş kokusu ile dikkat çeker. Çilek tek başına meyve olarak tüketilmenin yanı sıra tatlılarda, kurabiyelerde, reçel, marmelat, şurup ve kek yapımında da kullanılır. Kek yapımında kullanılan çilekleri seçerken olgun, tatlı ve çürüksüz olmasına dikkat etmek gerekir.

 

 

Çilekli Kek

 

 

Malzemeler:

 

 

3 adet yumurta

1.5 su bardağı şeker

Yarım su bardağı süt

1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağı

1 paket vanilya (vanilya yerine 1.5 tatlı kaşığı vanilya özütü de kullanılabilir)

1 paket kabartma tozu

1 büyük kase çilek

1.5 çorba kaşığı nişasta

2.5 su bardağı un

 

Üzeri için;

 

 

3 adet çilek

1 paket krem şanti

1.5 çay bardağı soğuk süt

 

Hazırlanışı: Çilekli kek yapmaya başlamadan önce kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerekir. Oda sıcaklığında bekletilen yumurta ve şeker derince bir kap içerisine alınarak çırpılır. Üzerine süt, sıvı yağ ve vanilya eklenerek çırpılmaya devam edilir. Karışıma un ve kabartma tozu elekten geçileren eklenir. Bir süre çırptıktan sonra çilekler ilave edilir. Çilekleri karışıma eklerken dörde bölmek ve üzerlerine nişasta serpmek önemli bir püf noktadır. Bu sayede çileğin sulanması önlenir. Çilek sulandığında kekte dibe çöker ve kabarmayı engeller. Hamurun içindeki çilekler de iyice karıştırıldıktan sonra kek harcı yağlanıp un serpilen kek kalıbına dökülür. Kek kalıbı 180 derecede önceden ısıtılmış fırına konulur. Çilekli kekin pişme süresi 40 dakikadır. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan ile kontrol edilir. Fakat bu işlem kek fırına konulduktan en az 20 dakika sonra gerçekleştirilebilir. Aksi taktirde kek söner.

 

 

Çilekli kek piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Soğuyan kek kalıptan çıkarılarak üst kısmına çırpılmış krem şanti sürülür. Doğranmış çileklerle süslenen kek 1 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra tüketilmeye hazır hale gelir. Dilimleyerek servis edilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...