Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Tencere Keki Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Tencere Keki Nasıl Yapılır?

 

tencere-keki-630x330.jpg

 

Malzemeler

2 Tane yumurta

1 Su bardağı toz şeker

4/3 su bardağı soğuk süt (Yani 1,5 çay bardağı süt)

3,5 Tepeleme yemek kaşığı kakao tozu

1 Paket şekerli vanilya

1 Paket kabartma tozu

3 Çay bardağı beyaz un

 

Üzerine çikolata sosu yapmak için gerekli malzemeler2 Su bardağı süt

1 Çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı nişasta

Yarım su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao

Islatmak için yarım çay bardağı süt veya meyve suyu

 

Tencere kekinin yapılışı

Bu malzemeler orta boy bir teflon tencere için yeterli olacaktır.

Seçtiğiniz teflon tencerenin kenarlarını margarinle iyice yağlayın. (Sıvı yağ olursa keki tencereye dökerken bazı yerleri yağsız kalabilir.)

 

Üzerine 2 adet yumurtayı bir kaba kırın ve mikserle köpürene kadar çırpın.

Ardından toz şekeri ilave edin bir süre daha karıştırın.

Biraz kıvamlaşınca art arda sütü ve kakaoyu ekleyin çırpın.

Unu kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı eleyip çırpma işlemine devam edin ardından kek karışımını yağlı teflon tencereye dökün.

 

Tencerenin kapağını kapatın 15 dakika kısık ateşte pişirmeye başlayın ve 15 dakikadan sonra kontrol edin. (Tencereyi ocağın tam ortasına yerleştirdiğinize emin olun.)

Pişmeye bıraktığınız kek 20- 30 dakika sonra yavaş yavaş olmaya başlamıştır.Bıçak ya da kürdan testi yapıp kekin pişip pişmediğine bakın.

 

Eğer kekiniz piştiyse ocaktan alın ve soğumaya bırakın Keki tencereden çıkarmak için acele etmeyin mutlaka soğumasını bekleyin. Yoksa kekiniz kalıp gibi çıkmaz yapışık halde bulursunuz.

Soğuyan kekin tenceresini ters çevirip tabağa çıkarın.

Kekinizi uzun bir bıçak yardımıyla ortadan yatay şekilde ikiye kesin.

Süt ile ıslatın.

 

Kekin ortasına kremadan ya da pudingten biraz sürün.

Çikolata rendelemek isterseniz içine katı çikolata rendeleyin. Ya da damla çikolata serpiştirin.

Vişne reçeli ile hazır keklerin içince bulunan vişne sosu gibi bir lezzet de katabilirsiniz.

Ortasını hallettikten sonra diğer kekin yarısını üzerine kapatıp süsleme işlemi için istediğinizi yapmakta özgürsünüz.

 

Afiyet Olsun…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...