Jump to content
Sign in to follow this  
Olcix

Körili Mantar Eşliğinde Levrek Tarifi

Recommended Posts

uzmanlara göre özellikle kış aylarında haftada iki defa tüketmemiz gereken balığı, bir de böyle denemenizi özellikle tavsiye ediyorum. Tadına doyulmaz, çok şık ve sunumu harika, çok besleyici ve bir o kadar da kolay yapılan körili mantar eşliğinde levrek tarifini eminim çok beğeneceksiniz. Hazırsanız gelin şimdi tarifimize bir göz atalım. Hepinize şimdiden kolay gelsin sevgili hanımlar…K%C3%B6ri-Soslu-Mantar-E%C5%9Fli%C4%9Finde-Levrek-Tarifi.jpgMalzeme Listesi :

  • 4 tane levrek
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Körili Mantar İçin Gerekli Malzemeler :

  • yarım kilo mantar
  • 1 çay kaşığı köri baharatı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Körili Mantar Eşliğinde Levrek Tarifi :

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın.
  • Karışımı levreklerin her yerine fırça ile iyice sürün ve yaklaşık 10-15 dakika dinlendirin.
  • Bu sırada, bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve mantarları alıp, soteleyin.
  • Mantar pişerken suyunu saldığı sırada içerisine köriyi, tuzu ve şekeri ilave edin.
  • Yanmaz yapışmaz başka bir tavada levrekleri çevirerek pişirin.
  • Servis tabağına aldığınız levrekleri sosu ile birlikte sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...