Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Ahududu Kompostosu

Recommended Posts

Tatlı yapısı ve kokusuyla, pek çok tarifte kullanılan ahududu, komposto tarifiyle ferah bir içecek olarak öne çıkar. Ağır yemeklerin yanında mideyi rahatlatacak, doğal aromalı ahududu kompostosu yaz mevsiminde severek tüketilebilir.

 

 

Ahududu Kompostosu

 

 

Malzemeler:

 

 

7 su bardağı su

1 kilogram taze ahududu

1 su bardağı toz şeker

Yarım çorba kaşığı limon suyu

 

Yapılışı:

 

 

1 kilogram taze ahududu ezilmemesi için nazikçe yıkanır ve bir süzgeçe alıp suları süzdürülür. Ahududu kompostosu lezzetini taze meyvesinden alacağı için dondurulmuş ahududu yerine taze ahududu kullanılması daha iyi olacaktır.

Diğer tarafta orta boy bir tencereye 1 su bardağı toz şeker ve 7 su bardağı suyu boşaltılır. Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatılır.

Şekerli su kaynamaya çıkınca tencere kısık ateşe alınır. Üzerine yarım çorba kaşığı limon suyu ilave edilir.

Şekerli su yaklaşık 10 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Ilıması için bir kenara bırakılır.

Ilıyan şekerli ve limonlu suya yıkanılan ahududuları boşaltılır. Yavaşça karıştırıp ahududuların tümünü su ile karıştırılır. Burada suyun ılık olması önemlidir. Çünkü biraz sıcak su olması hassas bir meyve olan ahududuların erimesine ve kompostonun akıcı, şerbetimsi kıvamını kaybetmesine neden olacaktır.

Hazır hale gelen komposto dinlenmesi için buzdolabına alınır. Yarım gün dinlendirdikten sonra soğuk bir şekilde servis edilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...