Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Kızılcık Kompostosu

Recommended Posts

Antalya ve civarında ergen adıyla da bilinen kızılcık, kızılcıkgiller familyasından bir bitkidir. Bu bitki ilkbaharda çiçek açmaya başlar ve Kasım'ın sonuna kadar meyve verir. Kızılcık bitkisinin olgunlaşmışları tatlı iken, olgunlaşmamış ham olanları mayhoştur. Lif bakımından zengin olan kızılcık bilinçli olarak tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlar. Genellikle reçel ya da marmelat olarak kullanılan kızılcığın kompostosu da oldukça lezzetlidir. Doğru ölçüler ile lezzetli bir komposto yapılması mümkündür.

 

 

Malzemeler

 

 

1 kilogram kızılcık

7 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

2-3 adet karanfil

 

Yapılışı:

 

 

Kızılcık kompostosu yapılmaya kızılcıkların yıkanıp temizlenmesiyle başlanır. Kızılcıklar bol su ile güzelce yıkanır. Yıkanan kızılcıklar süzülmeye bırakılır.

Kızılcıklar süzülürken bir tencreye 7 su bardağı su ile 2 su bardağı toz şeker konulur. Yüksek ateşte su kaynayıp şeker eriyene kadar beklenir. Ardından kaynayan şerbetin içine yıkanan kızılcıklar ve karanfil ilave edilir. 20 dakika kadar pişirilir.

Ocağın altı kapatılmadan önce 1 çay kaşığı limon suyu eklenir. Tüm malzemeler bir iki kez karıştırılıp ocağın altı kapatılır. Komposto soğuması için kenara alınır. Kompostonun içindeki karanfiller dışarı çıkarılır.

Soğuduktan sonra komposto kaselere konularak servis edilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...