Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Frappe

Recommended Posts

Frappe bir çeşit soğuk kahve türüdür. Özellikle yaz aylarında severek tüketilen frappe, ilk olarak Selanik’te keşfedildiğinden Yunanistan’dan Avrupa’ya daha sonra da tüm dünyaya yayılmıştır.

 

 

Lezzetine göre oldukça pratik ve kolay bir yapımı olan soğuk kahve frappe nasıl yapılır öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

Frappe Malzemeleri:

2 tatlı kaşığı çözülebilir hazır kahve

3 tatlı kaşığı toz şeker (Arzuya göre şeker oranı azaltılabilir ya da azaltılabilir.)

4 tatlı kaşığı su

Yarım çay bardağı süt

4,5 tatlı kaşığı su (üzerine gelecek kadar)

3 ya da 4 küp buz

 

 

Frappe Yapılışı:

Bir kavanoz veya shaker’a 2 tatlı kaşığı kahveyi ve 3 tatlı kaşığı toz şekeri dökün. Üzerine suyu ekleyin. (Daha yumuşak bir tat arayan ve genel olarak kahve tadından uzaklaşmak isteyen kişiler frappe hazırlarken su yerine tamamen süt de kullanabilir.) İçeceği hazırladığınız kabı kapatıp iyice çalkalayın. Çalkalama işlemi en az 3-4 dakika, kahve köpürene kadar yapılmalıdır.

 

 

Köpüren ve hazır hale gelen kahveyi yavaş bir şekilde buz küpleri koyduğunuz bardağa dökün. Bu bardak ince ve uzun bir formda olursa daha uygun olacaktır.

 

 

Frappe ‘nin hazır hale gelmesi için son olarak üzerine soğuk sütü ilave edin. Daha lezzetli bir frappe hazırlamak için kahvenizin üzerine bir ya da bir buçuk top vanilyalı ya da hafif aromalı bir dondurma ilave edebilirsiniz.

 

 

Frappe hazır, afiyet olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...