Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Kavun Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden kavun son derece ferahlatıcı bir meyvedir. Sık sık tercih edilmesine karşın çok çabuk bozulan bir meyvedir. Kesildiği andan itibaren bozulmaya başlar. Bu nedenle çok hızlı şekilde tüketilmesi gerekir. Kavun şurubu ise hem kavun yemeyi hem de kavunun ziyan olmamasını sağlar. Bunun yanında kavunun lezzetini daha farklı bir şekilde sunar.

 

 

Kavun Şurubu

 

 

1 adet kavun

1 litre su

1 su bardağı şeker

1 adet limon

1 dal taze nane

 

Hazırlanışı: Kavun kabuklarından ayrılır. Uygun bir kapta iyice ezilir. Ardından bir süzgeç yardımı ile çekirdeklerinden ayrılır. Dilenirse çekirdekleri ayrıldıktan sonra mutfak robotundan da geçirilebilir. Çekirdeklerinden ayrılan ve iyice ezilen kavun tekrar süzgeçten geçirilerek posasından ayrılması sağlanır. Ardından üzerine su ilave edilir. Şeker de eklenip iyice karıştırılır. Şekerin tamamen erimesi sağlanır. Bunun için ılık su kullanılabilir. Şekerin tamamen erimesini sağlamak için kullanılacak bir diğer yöntem de önce suyun içerisinde şekeri tamamen eriterek ardından kavuna dökmektir. Kavun, su ve şeker karışımına bir adet limon sıkılır. İyice karıştırılır. Elde edilen karışıma nane eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra istenilen şekilde servis edilebilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...