Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Nar Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Lezzeti ve faydaları ile bilinen nar şurubu, vitamin ve mineral deposu bir içecektir. Malzemeler konusunda da kişilere kolaylık sağlayan bu tarif pratik bir şekilde uygulanır.

 

 

Malzemeler

 

 

1 kg narın suyu

1 adet limon suyu

4 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

 

Hazırlanışı: Şeker ve su karıştırılarak kaynatılır. Bu kaynatma sırasında renk biraz koyulaşmaya başlar. Tam bu sırada limon suyu ile nar suyu da karışıma dahil edilir ve takribi olarak 10 dakika daha kaynatma işlemine devam edilir. Kaynama sırasında karışım üzerinde biraz köpük belirir. Köpük oldukça karışım üstünden bu bölüm alınır. Kaynama bitiminin ardından karışım soğumaya bırakılır. Soğuyan karışım şişelere konulur ve bu şişeler de güneş geçirmeyen yerde saklanır. Bu sayede dinlenme imkanı bulan şurup tüketime hazır hale gelir.

 

 

İkram ve Servis: Hazırlanan nar şurubu, bekletildiği şişelerden çıkarılır ve servis sırasında kullanılacak olan bardaklara bir miktar konulur. Şurubun tadının ağırlığına göre şurup özü bardağa konulur ve üzerine de su eklenerek servis edilir. Burada şurup miktarı ve ilave edilen su miktarı, bardağın büyüklüğü ile kişinin damak tadına bağlı olarak değişir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...