Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Portakal Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Pratik bir şekilde hazırlanabilen portakal şurubu C vitamini deposudur. Malzemeleri kolay bulunduğu için herkes tarafından pratik bir şekilde yapılır. Evde yapılabilen portakal şurubu, lezzetiyle misafirlere ikram edilebilen içecek seçenekleri arasında yer alır. Hazırlanış yönünden kolay ve basit yöntemleri içermesi de bu şuruba olan ilgiyi artırır.

 

 

Malzemeler

 

 

5 kilogram kadar portakal

1 kilogram kadar limon

1 su bardağı toz şeker

 

Hazırlanışı:

 

 

Portakallar yıkanır ve meyve sıkacağında suyunu çıkarılana kadar sıkılır. Elde edilen portakal suyu bir tencere içine konur.

Malzemelerin arasında yer alan limonlar da meyve sıkacağına yerleştirilir ve suları çıkarılır. Taze sıkılmış limon suyu da portakal suyunun bulunduğu tencereye ilave edilir. Limon suyu çekirdeklerinden arındırılarak süzgeçten geçirilir. 1 su bardağı toz şeker, karıştırılan meyve sularına eklenir.

Bu şurubun hazırlanışında kaynatma işlemi yoktur. Oluşturulan karışım mümkünse güneş görmeyen bir yerde iki gün boyunca tutulur. Sadece belli aralıklarla karıştırma işlemi yapılarak karışımdaki şekerin erimesi sağlanır.

İki gün sonra ise cam şişelere ya da kavanozlara konulan portakal şurubu hazır hale gelir.

 

Servis ve İkram:

 

 

Daha çok sıcak havalarda, serin ya da buzlu şekilde tüketilmek için portakal şurubu servisi yapılabilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...