Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Üzüm Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Lezzetli ev yapımı şurup ya da şerbetler arasında üzüm şurubu da gelir. Kolay şekilde yapılması ve pratik servisi ile dikkat çeken bu şurup, sevilerek tüketilir.

 

 

Malzemeler:

 

 

1 salkım siyah üzüm

2 avuç çekirdeksiz sarı üzüm

9 su bardağı su

2 tane karanfil

Yarım su bardağı kadar toz şeker

Yarım limon

 

Hazırlanışı:

 

 

Salkım üzerindeki siyah üzüm taneleri tek tek ayıklanarak tencenin içine konur. Su, üzüm tanelerinin üstüne eklenir ve tencere kaynatılmaya başlanır. Kaynama işlemi hızlanınca karanfiller, şeker ve limon suyu da karışıma eklenir. İsteğe göre limonun kabuğu da karışıma atılarak lezzeti artırılabilir.

 

 

Karışım kaynatılırken üzümün kendi renginin belli olması, kaynama süresi olarak referans alınır. Bu renk elde edilene kadar kaynama işlemi sürdürülürken, bu aşamada karışımın defalarca karıştırılması tavsiye edilmez. Yalnızca bir iki defa, şeker tamamen erisin diye karıştırma işlemi yapılabilir.

 

 

Üzüm şurubunun şeker durumunu anlamak için kaynama sırasında ufak bri bardağa karışımdan biraz alınabilir. Bardaktaki şurup biraz soğuyunca şeker durumu kontrol edilebilir ve gereken şeker ya da su ilavesi bu işlemin ardından gerçekleştirilebilir.

 

 

Kaynaması biten ve süzülen şurup, bir sürahi ya da kavanoza konularak buzdolabına kaldırılır. Üzüm şurubu soğuk şekilde ikram edilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...