Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Şeftali Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Sindirim sistemine faydalı, vitamin ve mineral deposu yaz meyvelerinden şeftali farklı tariflerde kullanılabilir. Bunlardan biri de şuruplardır. Özel günlerde sevilen insanlarla zaman geçirilirken oldukça sevilen bir içecek olan şeftali şurubu güzel tadı ile öne çıkar. Yapımı da oldukça pratiktir.

 

 

Malzemeler:

 

 

4 adet olgun şeftali

1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu

6 su bardağı toz şeker

10 su bardağı su

 

Hazırlanışı:

 

 

Şeftaliler yıkanır ve durulanır. Daha sonra kabukları soyulur. Şeftali üzerinde kabuk kalmaması önemlidir. Soyulan şeftalinin içinden çekirdekleri de çıkartılır.

 

 

Suyun içine şeker karıştırılır ve bu karışım kaynatılır. Rengin biraz kararmaya başlaması ile ocağın altı kısılır. Bu karışımın içine şeftaliler konulur. Karışım bir müddet sonra reçel kıvamına gelecektir. Reçel kıvamına gelen karışım artık ateş üzerinden alınır ve bir süre bekletilir.

 

 

Süzgeç görevi gören tülbent üzerinden süzülerek ayrı bir kaba boşaltılan bu karışım, çok az daha kaynatılır. Kaynatma işlemi bitirilmeden 1 ya da 2 dakika önce limon suyu karışıma eklenir.

 

 

Kaynaması biten karışım soğumaya bırakılır. Soğutulan şurup tüketilmeye hazırdır. Şişelere konularak güneş almayan yerlerde bu şişeler saklanır ve ihtiyaç duyuldukça çıkarılıp servis edilebilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...