Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Muz Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Farklı tadı ve aroması ile benzerlerinden ayrılan muz şurubu, kolay bir şekilde hazırlanabilen sağlıklı bir içecek olduğu için sıkça tercih edilir. Potasyum deposu muzun şurubunu yapmak için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

 

 

Malzemeler:

 

 

1 kilogram muz

1 su bardağı kaynar su

4 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

 

Hazırlanışı:

 

 

Muzlar soyulur ve dilimlenir. Tencereye alınır ve üzerine kaynar su ilave edilir. Sıcak suyu gören muz dilimleri yumuşar ve kendilerini bırakmaya başlarlar. Tencerenin kapağı kapatılır ve iyice sıkılan kapağın ardından yaklaşık 12 saat beklenir.

 

 

Zamanı dolan tencerenin kapağı açılır ve içerideki muz iyice ezilir. Ezilen karışım süzgeçten geçirilerek yalın hale getirilir. Hazırda bulunan toz şeker ise suda kaynatılır ve son adım olarak bu kaynamış şekerli su karışıma ilave edilir.

 

 

Bu halde bir taşım kadar kaynatılan karışımın üzerinden oluşan köpük alınır. Elde edilen şurup özü, biraz bekletilmesinin ardından şişelenir.

 

 

Serin ve kuru yerlerde bekletilen şişeler, ikram edilmek için çıkarıldığında bir bardağa belli bir miktar konur. Üzerine su ilavesi yapılarak ikram edilir. Tadına göre su daha az ya da çok konularak seyreltme derecesi ayarlanabilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...