Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Tarçın Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Lohusa şerbeti olarak da bilinen tarçın şurubu özellikle kadınlar arasında yaygın bir içecektir. Bu nedenle sıklıkla yeni doğum gerçekleşmiş evlerde ikram edilir. Bununla birlikte tarçın son derece faydalı bir baharattır. Faydaları nedeniyle Osmanlı İmparatorluğu zamanından beri yapılan bir içecek olmuştur. Günümüzde eskisi kadar sık yapılmasa da halen tüketilir ve evde pratik bir şekilde hazırlanabilir.

 

 

Tarçın Şurubu Tarifi

 

 

2 litre su

4 adet çubuk tarçın

1 adet kök zencefil

15 adet karanfil

1 çorba kaşığı tane yenibahar

4 adet tane karabiber

3 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası

1 adet kurutulmuş acı biber

 

Hazırlanışı: Uygun büyüklükteki bir tencerenin içerisine şeker ve gıda boyası hariç tüm malzemeler koyulur. Yaklaşık kırk beş dakika kaynatılır. Ardından üzerine şeker ve gıda boyası ilave edilir. Şeker tamamen çözülene kadar kaynatmaya devam edilir. Bu sırada sürekli karıştırmakta fayda vardır. Şeker tamamen eridikten sonra karışım ocaktan alınır. İlk sıcağı çıktıktan sonra süzülür. Ardından isteğe göre sıcak ya da soğuk olarak servis edilir.

 

 

Tarifte yer alan acı biber, isteğe bağlıdır. Hafif acımsı tat bu şuruba yakışır. Gıda boyası, şurubun rengi dışında bir etki yaratmaz. Yapılan tarçın şurubu koyu kıvamlı olabilir. Tüketimi esnasında sıcak su eklenerek istenilen kıvama getirilebilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...