Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Reyhan Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Daha çok yemeklerde kullanılan bitkilerden reyhanın şerbeti de oldukça lezzetlidir. Ferahlatıcı aroması, kıpkırmızı hoş görüntüsüyle iştah açan reyhan şerbetinin yapımı oldukça pratiktir.

 

 

Malzemeler

 

 

1 demet reyhan

5 ya da 6 tane limon tuzu

6 su bardağı sıcak su

6 yemek kaşığı toz şeker

 

Hazırlanışı:

 

 

Bir demet reyhan yıkanır. Daha sonra bir tencereye konur. Tencere içindeki reyhana şeker, limon tuzu ve sıcak su ilave edilir. Oluşan karşım iyice karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılır.

 

 

Reyhan şurubu yapılırken püf noktası kesinlikle kaynatma işlemi yapılmamasıdır. Diğer şurup tariflerine göre bu tarif içinde kaynatma işlemi yer almaz.

 

 

Sıcak suda bekletilen karışım, haşlama yöntemi ile hazır hale gelmeye başlar. Kapağı kapalı şekilde, yaklaşık 12 saat kadar dinlendirilen ve haşlanması sağlanan bu karışım, bir süzgeç yardımı ile süzülür ve reyhan şurubunun özü ortaya çıkarılır. Cam şişelere ya da kavanozlara konularak serin ve kuru alanlarda şurubun saklanması sağlanır.

 

 

Reyhan şurubu tüketilmek istendiği zaman şişesinden çıkartılarak bardaklara belli bir oranda konulur. Damak tadına göre üzerine az ya da çok miktar su eklenebilir ve reyhan şurubu içime hazır hale getirilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...