Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Mandalina Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

C vitamini deposu mandalinadan pratik bir şekilde şurup hazırlamak mümkündür. Farklı tadı ve hoş sunumuyla sevilerek tüketilen şuruplar arasında yer alır.

 

 

Malzemeler:

 

 

2 kilogram mandalina

2 tane portakal

2 su bardağı vanilyalı toz şeker (Vanilyalı toz şeker ev yapımı ürünlerin satıldığı butik dükkanlarda bulunabilir. Şekere vanilya aroması katılarak oluşturulur. Bu şekerin yerine normal toz şeker de kullanılabilir.)

1 ya da 2 adet karanfil

1 tane çubuk tarçın

 

Hazırlanışı:

 

 

Mandalina ve portakallar yıkanır. Daha sonra bu meyveler ikiye bölünecek şekilde kesilir. Kesilen mandalina ve portakalların suları sıkılır. Elde edilen meyve suyu bir tencereye konulur. Aynı tencereye karanfil, tarçın ve toz şeker de eklenir. Söz konusu karışım, yaklaşık yarım saat kaynatılır. Kaynama esnasında karışım üzerinde köpükler oluşacaktır, bu köpükler kaşık yardımı ile alınır. Yarım saat dolduğunda ise tencerenin altı kapatılır ve işlem bitirilir. Tamamen soğuyan mandalina şurubu kavanozlara konur.

 

 

Servis ve İkram:

 

 

Mandalina şurubu içilmek ya da ikram edilmek istendiğinde, bulunduğu kavanoz içinden 4 ya da 5 kaşık kadar şurup özü alınır ve bardağa konulur. Kişinin isteğine göre gerek bir miktar su veya soda ilave edilerek şurup hazır hale getirilir. İster normal sıcaklığında, ister soğuk şekilde tüketilebilen mandalina şurubu, hoş bir lezzete sahiptir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...