Jump to content
Sign in to follow this  
Olcix

Kayısı Dolgulu Kurabiye

Recommended Posts

MALZEMELER20-25 DAKİKA 6.8 KİŞİLİK

 

  • Hamur için:
  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Bir portakal rendesi
  • Kayısı dolgusu için:
  • 200 gram kuru kayısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • Üzeri için:
  • Pudra şekeri
  • Toz fıstık

HAZIRLANIŞI

  • Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alarak yoğurun.
  • Hamuru merdane yardımıyla inceltin ve su bardağı ile yuvarlak şekil de kesin.
  • Kayısıyı bir tencereye ufak ufak doğrayın ve üzerine portakal suyu,şeker ve normal suyu ilave edip çok az pişirin. ( Hamur olmayacak diri kalacak şekilde pişirin)
  • Pişen kayısıyı mutfak robotundan geçirin. ( Soğuyunca elinizle toplar yapabiliyorsanız olmuş demektir.)
  • Kayısı dolgusundan biraz alıp elinizle toplar yapın ve yuvarlak kestiğiniz hamurun ortasına koyun.
  • Daha sonra resimde gördüğünüz gibi şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Soğuyan kurabiyelerin yanlarına pudra şekeri serpip ortalarına fıstık koyarak servis yapın.
  • Not: Hamura göre kayısı dolgusu biraz az geliyor ölçüyü çok az daha artırabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

1443287706699-1024x1024.jpg

hamantash-apricot-cookies-5-3.jpg1443290165019-1024x1024.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...