Jump to content
Sign in to follow this  
Olcix

Bolonez Soslu Penne Makarna

Recommended Posts

Bolonez Soslu Penne Makarna

 

bolonez-soslu-makarna-1-720x450.png

·

 

 

Kısa sürede hazırlanabilecek soslu ve lezzetli bir tabak makarna kesinlikle mutluluk sebebidir. Kıyma, domates ve soğanın lezzet verdiği pratik bir şekilde hazırlanan bolonez sosu, makarna olmadan da yemek serbest. Daha ne olsun.

MALZEMELER

 

 

  • 1 paket penne makarna
  • 8 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Bolonez sos için:

 

 

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı su (makarna haşlama ya da et suyu)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Servisi için:

 

 

  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

 

KAÇ KİŞİLİK?

 

4 KİŞİLİK

 

HAZIRLAMA SÜRESİ

 

15 DAKİKA

 

PİŞİRME SÜRESİ

 

30 DAKİKA

 

 

 

Püf noktası:

Sosu çekmesi için makarnanın haşlama suyunu süzdükten sonra durulamayın.

Pişirme önerisi:

Bolonez sosa arzu ettiğiniz kuru baharatları ve ince ince doğranmış kereviz sapını ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Haşlanmış makarnayı bolonez sos ile harmanladıktan sonra servis edebileceğiniz gibi haşlanmış makarna üzerine arzu ettiğiniz kadar ekleyerek de ikram edebilirsiniz.

 

NASIL YAPILIR?

 

 

  • Makarnayı haşlamak için; suyu derin bir tencereye aktarın. Zeytinyağı ve tuz ilavesi ile kaynatın.
  • Kaynayan suya penne makarnaları atıp, damak tadınıza göre 10- 12 dakika kadar haşlayın.
  • Bolonez sosu hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde kesin, domatesleri küp küp doğrayın.
  • Aynı şekilde kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
  • Zeytinyağını sos tenceresinde kızdırın. Doğranmış kuru soğanları katıp, hafif bir renk alana kadar kavurun. Aralarda karıştırarak sırasıyla; rendelenmiş sarımsak ve havucu ekleyin.
  • Kıymayı kattıktan sonra renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış domates, domates salçası, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik ilave edin.
  • Son olarak su eklediğiniz sosu, orta ateşte 5- 6 dakika kadar kaynatın.
  • Haşlanmış makarnanın suyunu süzün. Bekletmeden hazırladığınız sıcak bolonez sos ile makarnayı harmanladıktan sonra rendelenmiş parmesan peyniri ilavesi ile sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...