Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Cupcake Kreması Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Eğlenceli ve rengarenk dekorlarıyla iştah açan cupcake’ler hem lezzeti hem de servis kolaylığı ile son yılların en popüler lezzetlerinden biri haline geldi. Keki standart pasta kekleri ile hemen hemen aynı olan cupcake’lerin farklı, üzerindeki kremasında saklıdır. Temel malzemeleri tereyağı ve pudra şekeri olan cupcake kreması damak tadına göre vanilyalı, çikolatalı, meyveli ya da karamelli hazırlanabilir.

 

 

Vanilyalı cupcake kreması

 

 

1 su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı

3,5 su bardağı pudra şekeri

1 çay kaşığı süt

1 çay kaşığı vanilya ekstresi

Bir çimdik tuz

 

Yapılışı

 

 

Tüm malzemeler çırpma kabına alınır. Yüksek devirde 3 dakika boyunca çırpılır.

Yarım saat buzdolabında dinlendirildikten sonra sıkma torbasına alınarak istenilen şekilde süslemede kullanılılır.

Çikolata lezzeti eklemek için parça çikolata eklenebilir.

Renklendirmek için kakao ya da istenilen renkte gıda boyası kullanılabilir.

Pembe bir renk elde etmek için birkaç damla pancar suyu ilave edilebilir.

Meyveli krema hazırlamak için tercihen su oranı yüksek olmayan meyveler küçük küçük doğranarak kremaya ilave edilebilir.

 

Çikolatalı cupcake kreması

 

 

1 paket süt kreması

150 gram bitter çikolata

4 yemek kaşığı pudra şekeri

2 yemek kaşığı labne peyniri

 

Yapılışı

 

 

Süt kreması kısık ateşte ısıtılır. Kaynama sıcaklığına geldiğinde parçalanmış bitter çikolata ilave edilir.

Çikolata eriyene kadar tahta bir kaşık ile karıştırılır. Soğuyana kadar bekletilir.

Krema soğuduktan sonra içine pudra şekeri ve labne peyniri ilave edilir. Bir mikser yardımıyla yüksek devirde en az 5 dakika çırpılır.

Yarım saat buzdolabında dinlendirildikten sonra sıkma torbasına alınarak istenilen şekilde süslemede kullanılır.

 

Karamelli cupcake kreması

 

 

1 yemek kaşığı esmer şeker

1 paket süt kreması

½ su bardağı pudra şekeri

 

Yapılışı

 

 

Yapışmaz bir tavaya esmer şeker ilave edilir.

Kısık ateşte eriyip, karamel rengini alıncaya kadar, karıştırılmadan pişirilir.

Ocağın altı kapatılıp süt kreması ilave edilir ve karıştırılır.

15 dakika buzdolabında dinlendirildikten sonra pudra şekeri ilave edilir.

Bir mikser yardımıyla yüksek devirde en az 5 dakika çırpılır.

Yarım saat buzdolabında dinlendirildikten sonra sıkma torbasına alınarak istenilen şekilde süslemede kullanılır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...