Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Pratik Makarna Tarifleri

Recommended Posts

Lezzeti ile sevilen ve kolayca hazırlaması ile özellikle öğrenci evlerinde tercih edilen makarna sanılanın aksine karbonhidratlarla beraber tüketilmediği sürece kiloyu koruyan oldukça besleyici besinlerdendir. Ayrıca vitamin ve mineral kaynağı olan makarna A, B1, B2 vitaminleri ile demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Bunun yanında bir protein deposu olarak makarna az yağ barındırmasına rağmen enerji verici, kolesterolü dengede tutucu, kalp ve damar sağlığını koruyucu ve iskelet sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Tüm bu faydalarının yanında diyabet hastalığını önleyici özelliği bulunan makarna vücuttaki tokluk hissini uzun zaman koruyan bir besindir.

 

 

Makarnanın faydalarından tam anlamıyla yararlanabilmek açısından pişirilme aşamasında bazı noktalara dikkat edilmesi önemlidir. Makarnayı süresine uygun olarak pişirmek ve özellikle vitaminlerini yitirmemesi açısından haşladıktan sonra fazla süzmemeye özen gösterilmelidir.

 

 

En çok tüketilen yemekler arasında ilk sırayı alan makarna, farklı soslar ile değişen birçok lezzete ve çeşitliliğe sahiptir.

 

 

Pratik Makarna Tarifleri

 

 

Salçalı Makarna

 

 

1 paket makarna

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

4 adet domates

2 diş sarımsak

¼ demet fesleğen (nane)

Tuz, karabiber

 

Yapılışı

 

 

Makarnalar kaynar suda yaklaşık 8-10 dakika haşlanır. Süzdükten sonra az miktarda zeytinyağıyla harmanlanarak bir köşede bekletilir.

Sos için domatesler ve sarımsaklar rendelenir, fesleğen ince ince doğranır.

Geniş tabanlı bir tavada ısıtılmış zeytinyağı içine sarımsaklar konularak sotelenir.

Domates salçası soteye katılarak 2-3 dakika kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesler eklenir.

Domatesler suyunu çektikten sonra sosun kıvamı su ile açılır ve tuz, karabiber ile fesleğen sos içine katılır.

Öncesinde haşlanmış makarna sos ile harmanlanarak servise sunulur.

 

Kıymalı Makarna

 

 

1 paket makarna

300 gr. kıyma

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

2 adet domates

2 adet biber

1 adet soğan

3 diş sarımsak

Tuz, karabiber

 

Yapılışı

 

 

Makarnalar haşlandıktan sonra süzülerek bekletilir.

İnce ince doğranan sivribiber, soğan ve rendelenmiş sarımsak zeytinyağında kavrulur.

Kıyma karışıma ilave edilerek suyu çekilene kadar ocakta tutulur.

Salça ve rendelenmiş domatesler kıymaya ilave edilerek pişirmeye devam edilir.

Sos kıvamını aldıktan önce tuz ve karabiber katılarak makarna ile karıştırılır.

 

Makarna Salatası

 

 

1 paket makarna

1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı mayonez

Karışık garnitür

 

Yapılışı

 

 

Haşlanan makarnalar süzülerek bir köşede soğuması için bekletilir.

Yoğurt, mayonez ve suyu süzülmüş garnitür iyice karıştırılarak soğumuş makarnaya eklenir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...