Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Çikolatalı Cupcake Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Tek kişilik, küçük kek olarak tanımlanabilecek cupcake, kağıt kaplar ile sunulur. Bu kekler arasında en popüler ve en çok sevilen tarif, çikolatalı cupcakedir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği bu lezzet beş çayı ya da kahvaltı sofralarının yanı sıra doğum günü, baby shower, mezuniyet partisi gibi özel günlerin de vazgeçilmez tatlısı haline gelmiştir.

 

 

Çikolatalı Cupcake İçin Gerekli Malzemeler:

 

 

Kek Hamuru İçin:

 

 

1 adet yumurta

200 ml toz şeker

100 ml elenmiş un

1 kahve fincanı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kakao

1 paket toz vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bir portakal kabuğu (rendelenmiş)

 

Kek Kreması İçin:

 

 

1 su bardağı (1 paket) sıvı krema

2 paket çikolata

2 yemek kaşığı labne peyniri

3 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Çikolatalı Cupcake Nasıl Yapılır?

 

 

Kek yapımına öncelikle krema ile başlanır. Bunun için küçük bir sos kalıbına 1 su bardağı sıvı krema dökülür. Kaynamaya başladığında ocaktan alınır ve içerisine iki paket çikolata kırılır. Çikolatalar eriyene kadar krema karıştırılır. Ardından kıvamını alması için krema buzdolabına konulur. Yaklaşık bir gün boyunca dolapta bekletildikten sonra dışarıya çıkarılır. 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı labne ile birleştirilip çırpılır. Ortaya kıvamlı ve lezzetli bir pasta – kek kreması çıkacaktır.

Krema hazır olduktan sonra kek hazırlanmaya başlanır. Cupcake bir diğer adıyla muffin kağıtlarının eğilip bükülmemesi için bu kağıt kaplar metal bir muffin kabının içerisine yerleştirilir. Isınmaları için 180 derecelik fırına verilir.

Diğer tarafta 1 adet yumurta ve 200 ml toz şeker derin bir çırpma kabında çırpılır. Köpürüp beyazlaşan karışımın içerisine 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 paket vanilya ve portakal kabuğu rendesi eklenir. Biraz daha çırpılıp son olarak toz malzemeler yani kakao, un ve kabartma tozu eklenir. Kek hamuru pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar çırpılmalıdır.

Hazır hale gelen kek hamuru ısınmış kalıplara dökülür. Kekin kalıplardan taşmaması için kabarma payı bırakılmalı ve kapların üçte ikisi doldurulmalıdır. Paylaştırılan kek hamuru, fırına verilir. Üzeri kızaran ve kürdan batırıldığında temiz çıkan kek pişmiş demektir. Pişen ve soğuyan cupcakelerin üzerine hazırlanan krema sıkılır. Buzdolabında biraz soğutulduktan sonra servis edilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...