Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Bisküvili Lokum...

Recommended Posts

Bisküvili Lokum

 

2015-05-12uyur-21a50edc3482d0d3.jpg&w=1140

 

Bisküvili lokum için gerekli olan malzemeler

 

1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi

1 paket sade krem şanti

1 su bardağı süt ( Krem şanti için )

 

Ara kreması için

 

1 kg süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

125 gram margarin

1 küçük damla sakızı

 

Bisküvili lokum yapılışı

 

İlk önce pötibör bisküvileri robotun içinde çok ince çekerek toz şeklinde hazırlayalım. Bunları tercihinize göre uzun dikdörtgen borcamın içine ince bir kat şeklinde yayıp döşeyin. Daha sonra bunu elinizle iyice bastırarak düzeltin. Bunu yaptıktan sonra krem şantiyi çukur bir kasenin içerisinde soğuk sütle beraber önce düşük devirde, ardından yüksek devirde mikserle çırpıp hazırlayın. Kremayı buzdolabına kaldırarak soğuması ve kıvamını alması için bekletin.

 

Bisküvili lokum tatlısının ara kremasını hazırlamak için, uygun bir tencerenin içerisine süt, toz şeker, margarin ve unu koyun. Ağır ateşin üstüne koyduğunuz tencereyi, malzemeyi devamlı karıştırmak yoluyla pişirmeye başlayın. Krema ocakta göz göz oluncaya değin pişince, içerisine dama sakızını atın. Damla sakız eridikten sonra, tencerenin hemen altını kapatın ve biraz ılınmasını bekleyin. Daha sonra kremayı toz pötibör bisküvilerinin üzerine dikkatlice yayın. Bunu yaptığınızda kremanın ince bir kat olmasına özen gösterin. Üstünü ıspatula yardımıyla iyice düzeltin. Buzdolabına kaldırarak 1-2 saat kadar soğuması için bekletin. Daha sonra krem şantiyi bunun üzerine yine düzgün şekilde yayın. Ardından yine buzdolabına kaldırıp bekletin. Bunu bir gün evvel yaparsanız daha iyi olacaktır. Ertesi gün tatlınızı belirli aralıklarla şeritler şeklinde kesin.

 

Her bir şeridi ucundan başlayıp rulo şeklinde sarın. Her sardığınız rulo parçayı servis tabağına alın. Arzu ederseniz rulo şeklinde sardığınız parçaları ortadan kesip, yan yatırın. Dilerseniz bunun bir yarısını renkli yani kakaolu, muzlu ya da çilekli krem şantiyle hazırlayın. Borcamın atında kalmış olan bisküvi parçacıklarını cam bir kavanoza koyun ve bunları daha sonra tekrar kullanmak üzere saklayın. Bisküvili lokum tatlısı artık sevdiklerinize sunulmak için hazırdır. Bunları herkesin beğeneceğini tahmin ediyoruz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...