Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Havuç Dolması Tarifi...

Recommended Posts

Havuç Dolması Tarifi

 

1441634689761.jpg

 

Malzemeler

8 adet orta boy havuç

4 çorba kaşığı pirinç

200 gram orta yağlı kıyma

1 adet ince kıyılmış soğan

10'ar dal kıyılmış dereotu ve maydanoz

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar su

Yarım tatlı kaşığı tuz

 

Havuç Dolması Yapılışı

Havuçların kabuklarını temizleyip, içlerini oyun. Ayrı bir yerde pirinç, kıyma, soğan, dereotu, maydanoz, salça, tereyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Karışımı havuçların içlerine pay edip, dik olarak tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte havuçlar yumuşayana dek pişmeye bırakın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...