Jump to content
Sign in to follow this  
Olcix

Yulaflı ve Balkabaklı Kurabiye

Recommended Posts

5203004-728x410.jpg

 

Balkabağı ve yulaf ezmesinin harika uyumu

Malzeme Listesi

 

 

 

  • 1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 çay kaşığı vanilin
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı un
  • 110 gr krem peynir (süsleme şekerlemesi için)
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (süsleme şekerlemesi için)
  • 1/4 su bardağı balkabağı püresi (süsleme şekerlemesi için)
  • 1 çay kaşığı tarçın(süsleme şekerlemesi için)
  • 1/4 çay kaşığı zencefil (süsleme şekerlemesi için)
  • 1/4 çay kaşığı karanfil (süsleme şekerlemesi için)
  • 1/4 çay kaşığı hindistan cevizi (süsleme şekerlemesi için)
  • 2,5 su bardağı pudra şekeri (süsleme şekerlemesi için)
  • 1/4 su bardağı un

 

Hazırlanışı

 

 

Adım 1

 

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri pürüzsüzleşinceye kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta karbonat, tarçın, yulaf ezmesi ve unu karıştırın. Kuru malzemeleri ıslak malzemelere ekleyin ve sadece birbirine karışmalarına yetecek kadar süre karıştırın. Daha fazla karıştırmayın.

Adım 2

 

Hamuru buzdolabında en az bir saat bekletin. Eğer hamur soğuk olmazsa kurabiyeler kabarmaz, bu yüzden bu adımı atlamayın.

Adım 3

 

Fırını 160 dereceye ısıtın. Silikon pişirme kabına pişirme kâğıdı serin. Hamurdan 2 çay kaşığı kadar parçalar alıp top haline getirin ve hazırladığınız hamur toplarını pişirme kâğıdına dizin. 9 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce bir iki dakika bekleyip ardından kurabiyeleri tel bir rafa koyun.

Adım 4

 

Kurabiyeler soğurken, balkabaklı şekerlemeyi hazırlayın. Krem peyniri, tereyağını, balkabağını ve baharatları, krema kıvamına gelene kadar mikserle orta hızda çırpın. Arzu ettiğiniz tatlılık derecesine göre 2-2,5 bardak kadar pudra şekeri ekleyin. Eğer şekerleme çok sıvı olursa biraz daha un ekleyin.

Adım 5

 

Soğumuş kurabiyelerin yarısına hazırladığınız şekerlemeden bolca sürün. Kurabiyelerin yarısını şekerleme sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine sandviç gibi kapatın. Kurabiyeler hava geçirmez kapta ve buzdolabında beş güne kadar tazeliğini korur.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...