Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Yeşil Çaylı Kek

Recommended Posts

Hem göze hem de damağa hitap eden yeşil çaylı kek tariflerinde matcha çayı adı verilen özel bir toz çay kullanılır. Yoğun aromalı bir çay olan matcha, keke aroma verirken aynı zamanda renk de kazandırır. Kullanılacak çay miktarı damak tadına göre artırılabilir.

 

 

Yeşil çaylı kek için malzemeler

 

 

4 adet yumurta

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bir çimdik tuz

1,5 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı yoğurt

1 paket vanilya

150 gram oda sıcaklığında tereyağı

2 yemek kaşığı toz yeşil çay (matcha çayı)

2 tatlı kaşığı ılık su

1 çay bardağı süt kreması

 

Yapılışı

 

 

Un, tuz, vanilya ve kabartma tozu bir kap içinde elenir.

Derin bir çırpma kabının içinde 4 adet yumurta ve 1,5 su bardağı toz şeker 5 dakika boyunca çırpılır.

Karışım beyazlaşıp kabarınca elenmiş kuru malzemeler azar azar karışıma ilave edilerek karıştırılır.

Un karışıma yedirildikten sonra 1 çay bardağı yoğurt ilave edilir.

Ardından 150 gram eritilmiş tereyağı karıştırmaya ara verilmeden sicim gibi karışıma akıtılır.

Tüm malzemeler karışıp homojen bir kıvam kazanıncaya kadar yavaşça karıştırılır.

2 yemek kaşığı ılık su ile 2 yemek kaşığı toz yeşil çay eritilir. Yeşil çay eriyince bir çay bardağı krema ilave edilir ve karıştırılır.

Alacalı kek yapmak için kek karışımının üçte birlik kısmı ayrılır ve yeşil çay ile karıştırılır.

Ardından yeşil renkli kek karışımı üçte ikilik sade karışımın içine dökülür.

Bir kaşık ya da ince bir spatula yardımıyla dalgalar olacak şekilde bir iki kez hafifçe karıştırılır.

Yeşil renkli bir kek isteniyorsa yeşil çay karışımı kek karışımına direkt olarak ilave edilebilir.

Kek kalıbı yağlanır ve kek karışımı kalıba dökülür.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika süreyle pişirilir.

Kekin güzel kabarması için ilk 30 dakika boyunca fırın kapağının açılmaması gerekir.

Kekik pişip pişmediği ortasına batırılacak bir kürdan yardımıyla anlaşılabilir. Kürdanda ıslaklık kalmıyorsa kek pişmiş demektir.

Kek pişince fırından çıkarılır. Tercihen ağzı kapalı bir kap içinde buzdolabında 1 gün süreyle dinlendirildikten sonra servis edilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...