Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Sebzeli Pilav...

Recommended Posts

Sebzeli Pilav

 

2015-04-27uyur-67dc7f0b50978369a.jpg&w=1140

 

Malzemeler:

 

2 Su bardağı pirinç,

 

1 Küçük havuç,

 

1 Çay bardağı bezelye,

 

1 Çay bardağı mısır,

 

1 Yemek kaşığı tereyağı,

 

2 Yemek kaşığı sıvı yağ,

 

Tuz.

 

Hazırlanışı:

 

Pirinci kaba koyup. Pirincin üzerini kapatacak kadar kaynar su ilave edin. Pirinci suda 30 dakika kadar bekletin. Havuçları küp şeklinde doğrayıp. Tencerede kaynattığınız havuçları 10 dakika kadar pişirin. Bir süre sonra bezelyeleri ilave edin. Çok kısa süre de onu haşlayın. Başka bir tencereye bir kaşık sıvı yağ ve tereyağ koyun Tereyağını eritin. Pirinci ilave edip kavurun.

 

Pirincin üzerine iki bardak suyu, hazırladığınız tüm sebzeleri ve mısırları ilave edin. Tuz serpin.

 

Su kaynadığında ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çektiğinde ocağın altını kapatıp dinlendirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sebze bulgura yakışıyorda pirinci sebzeli pek sevmiyorum hele mısır bezelye hiç yakıştıramıyorum pirince.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...