Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Kabak Çiçeği Dolması...

Recommended Posts

Kabak Çiçeği Dolması

 

2015-06-10uyur-28e7ecbe4e6c55e5.jpg&w=1140

 

Malzemeler:

 

30 adet kabak çiçeği, pi­rinç, 6 soğan, 2 domates, fesleğen, karabiber, zeytinyağı, nane, şeker, limon,

 

1 limon, tuz

 

Hazırlanışı:

 

Kabak çiçeklerinin ortaları çıkarılarak kopartılır ve yıkanarak süzülür. Kızgın zeytinyağında sırasıyla soğanlar,

 

rendelenmiş do­mates ve şeker kavrulur. Pirinç, tuz, karabiber, fesleğen ve nane karıştırılarak soğumaya bırakılır.

 

Harç, çiçeklerin içi­ne doldurularak çiçeklerin uç yapraklanyla kapatılır ve yağlı bir tencereye dizilir. 1 çay bardağı su

 

ilave edilen tencere orta ateşte pişirilir. Dolmalar suyunu çektiğinde l`er çay bardağı sıcak su ilave edilir.

 

Pişince üzerine limon suyu gezdirilerek servis yapılır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...