Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Evde Granola Bar Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Diyet yapan kişilerin günlük vitamin ve mineral ihtiyacını daha az kalori ile karşılayabildiği granola bar, hazır olarak satın alınabileceği gibi evde de kolaylıkla yapılabilir. Kuru meyvelerin bir araya getirilerek hazırlandığı tarif sabah kahvaltısından ara öğünlere kadar istenilen zamanlarda tüketilebilir.

 

 

Granola Bar İçin Gerekli Malzemeler

 

 

2 bardak yulaf kepeği

1 bardak kuru meyveli müsli

Yarım bardak keten tohumu

Yarım bardak susam

1 kahve fincanı badem (kavrulmuş)

1 kahve fincanı kuru üzüm

1 kahve fincanı ceviz içi

1 kahve fincanı fındık içi

1 kahve fincanı yaban mersini (kurutulmuş)

Yarım kahve fincanı kabak çekirdeği

Yarım kahve fincanı kaju (çiğ)

Yarım kahve fincanı Hindistan cevizi

10 tane kuru incir

10 tane hurma

1 bardak üzüm pekmezi

Yarım kahve fincanı bal

1 çorba kaşığı esmer şeker

2-3 tutam tarçın

 

Ev Yapımı Granola Bar Nasıl Yapılır?

 

 

Hurmanın, kuru kayısının, incirin ve yaban mersininin çekirdekleri çıkarılır. Kuru meyvelerin homojen hale gelip iyice karışması için meyveler rondodan geçirilir. Kuru yemişlerin hepsinin (sadece kabak çekirdeğinin yarısı) rondoda çekilir fakat toz haline gelmemesine, küçük parçalar halinde çekilmesine dikkat edilir.

 

 

Diğer tarafta pekmez, bal, esmer şeker ve birkaç tutam tarçın orta boy bir tencereye alınır. Düşük ısıda kaynamaya bırakılır. Rondodan geçirilen kuru yemişler ve kuru meyveler susam, kuru üzüm, kalan çekirdekler, yulaf kepeği, müsli, Hindistan cevizi ve keten tohumu ile bir araya getirilir ve karıştırılır. Son olarak bu karışıma kaynatılmış pekmez ve ballı sıvı harç ileve edilir.

 

 

Şekerlenme olmaması için granola karışımı tahta kaşıkla karıştırılır. Hazır hale gelip karışan malzemeler yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine serilir. Daha sonra düzgün şekilde kesilebilmesi için karışım iyice bastırılır ve düzleştirilir. Granolanın hazır hale gelmesi için 170 derece fırıda 15 dakika pişmesi yeterlidir. Bunu yapmadan önce fırını ısıtmak gereklidir. Süreç dolup granola sert ve çıtır çıtır bir kıvam aldıktan sonra bar haline gelmesi için dilimlenir. Kesmeden önce biraz soğuması gereken yiyecek soğuk olarak tüketilebilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...