Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Kremalı Tortellini

Recommended Posts

Tortellini İtalyan makarnaları arasında mantıya benzerliği ile dikkat çeken bir hamur işidir. Kıyma yerine peynir harcı ile yapılan tortellini krema ve mantarlı sos ile servis edilir. Bu haliyle makarna hafif, lezzetli ve doyurucudur.

 

 

Kremalı Tortellini İçin Gerekli Malzemeler

 

 

Hamuru İçin

 

 

250 gram elenmiş un

1 adet yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı ıspanak ve pancar püresi

1 yemek kaşığı sıvıyağ

 

Hamurun İçi İçin

 

 

Yarım bardak beyaz peynir

2-3 adet kurutulmuş domates

 

Haşlamak İçin

 

 

1 çorba kaşığı sıvı ayçiçek yağı

Arzu edilen miktarda tuz

 

Kremalı Sos İçin

 

 

250 ml çiğ krema

2 diş sarımsak

5 adet orta boy mantar

3 dilim salam

2 çorba kaşığı sıvı ayçiçek yağı

Arzu edilen miktarda tuz

 

Kremalı Tortellini Nasıl Yapılır?

 

 

Ispanak ve pancarların haşlanması ve ezilmesiyle ortaya çıkan sebze püreleri hamur malzemeleri ile bir araya getirilir. Yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurma işlemi gerçekleştirilir. Yarım saat kadar dinlendirilir. Bu sırada iç harç malzemeleri güzelce ezilip harmanlanır. Dinlenen ve su bardağı ağzı genişliğinde açılan hamurların içine bu harçtan ilave edilir. Ortadan ikiye katlanıp ay şekli verilen makarnaların uçları birleştirilip küçük mantılar halini alır.

Hazırlanan tortellini makarnaları geniş bir makarna tenceresinde bol su ile haşlanır. Birbirlerine yapışmamaları için makarna tenceresine 1 çorba kaşığı sıvı ayçiçek yağı ve arzu edilen miktarda tuz ilave edilir. Tortellini makarnası haşlanırken diğer tarafta 5 adet orta boy mantar ve 3 dilim salam istenilen şekilde çok ince olmayacak biçimde dilimlenir. 2 diş sarımsak da ufak ufak doğranır. Burada sarımsakları rendelemek yerine doğramak makarnaya daha hoş bir lezzet katacaktır.

Büyükçe bir yapışmaz tavaya 2 çorba kaşığı sıvı ayçiçek yağı dökülür. Doğranan mantar ve sarımsaklar kızan yağın üzerine ilave edilir. Mantarlar kavrulup bıraktıkları sularını çektiklerinde dilimlenmiş 3 dilim salam da tavaya eklenir. Tüm malzemeler 3-4 dakika boyunca karıştırılarak pişirilir. Makarna sosunun kıvamını alması için yeterince kavrulan malzemelerin üzerine 250 ml çiğ krema boşaltılır. Tam bir kıvama ulaşması için kremanın kaynaması beklenir. Bunun için 5 dakika yeterli olacaktır. Kaynayan sos ocaktan alınır ve biraz soğuması beklenir.

Diğer tarafta kaynayan ve orta sertlikte pişmiş tortelliniler ocaktan alınır. Bir süzgeç yardımıyla suları süzülen makarnalar, servis tabağına boşaltılır. Lezzetini artırmak için üzerine kremalı, mantarlı sos istenilen miktarda dökülür. Arzu edilirse sos servis esnasında dökülmeyebilir. Haşlandıktan sonra sos tenceresine alınan makarnalar sos ile kaplanabilir. Her iki şekilde de kremalı tortellini sıcak sıcak servis edilmeli ve pişirildiği gün tüketilmelidir. Makarna ısıltıldığında kıvamı bozulabilir.

 

kremali-tortellini-nasil-yapilir_646x340.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...