Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Fırında Kaşarlı Köfte

Recommended Posts

Anne köftesinin domates sosu ve kaşar ile bir araya geldiği fırında kaşarlı köfte hem görünümü hem de tadıyla yiyenlerin favorileri arasına girer. Klasik köfte tariflerinden sıkılanlar için hem aromalı hem de ıslak yapısıyla tarif çocuklar tarafından da severek tüketilir.

 

 

Fırında Kaşarlı Köfte İçin Gerekli Malzemeler

 

 

Köfte İçin

 

 

Yarım kilogram köftelik kıyma

1 tane kuru soğan

1 tane yumurta

2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi

Arzu edilen miktarda tuz, karabiber

 

Sosu İçin

 

 

3 çorba kaşığı sıvı yağ

2 tane domates

1 tane kuru soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

Yarım bardak sıcak su

Yarım demet maydanoz

Arzu edilen miktarda tuz, karabiber

 

Üzerine Serpmek İçin

 

 

1 bardak taze kaşar peyniri (rendelenmiş)

 

Fırında Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

 

 

1 tane kuru soğan rendenin ince tarafıyla rendelenir. Soğan, 1 tane yumurta, 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi, tuz ve karabiber, yarım kilogram köftelik kıyma ile birlikte derin bir karıştırma kabı içerisine alınır. Malzemeler homojen hale gelene kadar yoğrulur. Hazır hale gelen köfte harcından arzu edilen miktarlarda parçalar kopartılır ve köftelere şekilleri verilir. Şeklini alan köfteler dinlenmesi için 20 dakika kadar buzdolabında bekletilir.

Bu sırada domatesli sos hazırlanır. 2 tane domates ve 1 tane kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra minik küpler halinde doğranır. Yarım demet maydanoz ince ince kıyılır. Sosu pişirmek için orta boy bir tencereye sıvı yağ alınır. Kızan yağın üzerine soğanlar atılır ve renkleri dönene dek kavrulur. Ardından üzerine domates küpleri ve salça ilave edilir. Kokusu çıkan salçanın üzerine son olarak tuz ile karabiber serpilir. Yarım bardak kadar sıcak su sosa ilave edildikten sonra kıvamını alması için 5 dakika kaynaması yeterlidir.

Sos kaynadığında dinlenmiş köfteler sos tenceresinin içerisine atılır. Burada renkleri koyulaşana kadar yarı pişen köftelerin üzerine ince ince kıyılmış maydanozlar da ilave edilir. Bir-iki kez karıştırıldıktan sonra domates soslu köfteler fırın tepsisine alınır. Ön pişirme yapıldığı için köftelerin 200 derece, 15 -20 dakika pişmesi yeterlidir.

Pişen köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve bu şekilde 5 dakika daha pişmesi beklenir. Kaşarlar eriyince tepsi fırından tamamen çıkartılır. Fırında kaşarlı köfte, sıcak sıcak servis edilir.

 

firinda-kasarli-kofte-nasil-yapilir_646x340.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...