Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Kağıt Bardakta Kek...

Recommended Posts

Kağıt Bardakta Kek

 

10224737726_7c05618fb4.jpg

 

Malzemeler: (10 adet bardak için)

4 adet yumurta

1, 5 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı ceviz

4 adet orta boy havuç

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tarçın

3 su bardağı un

 

Yapılışı

Havuçları rendenin iri tarafıyla rendeleyin

Cevizi ince dövün veya rondoda çekin.

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yağı ilave edip çırpmaya devam edin , havucu ,cevizi,unu tarçını ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.(koyu kıvam olmalı)

Bardakların 4/3 ünü kek hamuruyla doldurun.Önceden ısıtılmış 170 c fırında yaklaşık 30 dk pişirin.(üzeri kızarana kadar) Fırını kapattıktan sonra kapak kapalı olarak 10 dk daha bekletin. Kürdan batırarak test edin ve fırından çıkarın.

Dilerseniz soğuduktan sonra krem şanti ile süsleyebilirsiniz..

 

Önemli not: Bardak alırken üzerindeki yazıyı okuyarak karton yazanlardan alınız. Her ne kadar kağıt bardak da kek adı ile anılsa da kağıt bardaklar fırında renk değiştirebiliyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

farklı bir tarifi denemiştim bardaktan çıkmadıar bir kısmı da içi hamur olarak kalmıştı

kısacası önceden bi deneyin misafir için fln yaparsanız mahcup olmyın

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...