Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Tencerede Fincan Kek...

Recommended Posts

Tencerede Fincan Kek

 

fincan-kek1-268x220.jpg

 

Malzemeler:

 

 

  • 2 adet Yumurta
  • 1/3 su bardağı Pekmez
  • 1/2 çay bardağı Sıvı Yağ
  • 1 yemek kaşığı Krema
  • 1,5 su bardağı Un
  • 1/2 paket Vanilya
  • 1/2 paket Kabartma Tozu
  • 1 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi

 

Hazırlanışı:

 

1- Yumurta ve pekmezi 2-3 dakika çırpın. İçine krema ve sıvı yağı ekleyin.

2- Sıvı malzemelerin içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. unu azar azar ekleyerek karıştırın. Yoğun bir karışım elde edeceksiniz. Portakal kabuğu rendesini de ekleyin. Karıştırın.

3- Kullanacağınız fincanların içini peçeteyle iyice yağlayın. Fincanların yarısına gelecek şekilde hamurdan koyun. Yarısının çok üzerine çıkmayın.

4- Tencerenin içine su koyun. Fincanların yarısını geçmemeli su. Fincanları su dolu tencereye yerleştirin. Orta boy ocakta kısık ateşe tencereyi oturtun. Tencerenin üstüne bir havlu yerleştirin. Havlunun üzerinede tencere kapağını kapatın. Havlunun kenarları yandan sarkıp tutuşmasının. Tencerenin üstüne getirin. 20 -25 dakika sonra kekiniz hazır. Yine kürdan testi yapabilirsiniz. Aynı fırında pişen kekleriniz gibi. Afiyet olsun.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...