Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Fransız Tostu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Gerek tarif gerek de tat bakımından Fransız tostu yumurtalı ekmekten çok da farkı olmayan bir lezzettir. Sade ekmek dilimlerinin değil kaşar peyniri, sucuk gibi malzemelerle zenginleştirilmiş tostların yumurtalı harçla birlikte tavada pişirilmesiyle yapılır.

 

 

Yumurtalı ekmek hemen hemen herkesin bildiği pratik ve oldukça lezzetli bir tariftir. Ekmek dilimleri, yumurta, istenen baharatlar ve kızartmak için yağ, isteğe göre süt ya da krema ile yapılır. Fransız tostunun tarifinden önce yumurtalı ekmekle birbirlerine benzeterek karşılaşılacak tat hakkında fikir sahibi olunabilir.

 

 

Yumurtalı ekmek dilimlenmiş ekmeklerin yumurta, süt ve tuzdan oluşan karışıma bulanarak tavada pişirilmesiyle hazırlanır. Sıcak sıcak servis edilmesi önerilir. Hem kolay olması hem oldukça lezzetli olması hem de bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için ideal bir tarif olması sebebiyle kahvaltılarda değişiklik yapmak, sofrayı zenginleştirmek için sık sık yapılabilecek kurtarıcı bir tarifir.

 

 

Fransız tostu için malzemeler

 

 

4-6 adet ekmek dilimi (tost ekmeği ya da bayat ekmek kullanılabilir)

1 ya da 2 adet yumurta

Yarım su bardağı süt

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Biraz tuz ve istenen baharatlar (kekik, nane, pul biber, karabiber)

Tostun içi için kaşar peyniri, sucuk

Pişirmek için bir miktar tereyağı

 

Ekmeklerin arasına istenen tost malzemeleri koyularak tercihen üçgen olacak şekilde ufak tostlar hazırlanır. Daha sonra yumurta, süt, zeytinyağı ve baharatlar derin bir kapta karıştırılarak çırpılır. Daha sonra tereyağı tavada eritilerek pişirmek için hazır hâle getirilir. Kapta hazırlanan yumurtalı karışıma bulanan minik tostlar, kızmış tereyağlı tavada arkalı önlü pişirilerek fazla soğumasına izin verilmeden servis edilir.

 

 

Bu pratik ve lezzetli tarif özellikle kahvaltı sofralarında, ikindi kahvaltılarında çayın yanına çok yakışacaktır. En önemli avantajı ise bayatlayan ekmeklerin atık olmasını engelleyerek lezzetli ve basit bir atıştırmalığa dönüştürmesidir. Elde bulunan malzemelerle kolay bir şekilde yapılması da sık sık yapılan klasik tosta alternaif olarak karşımıza çıkmasını sağlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...