Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Fırında Makarna

Recommended Posts

Soslu, kıymalı ya da tavuklu halleriyle herkesin sevdiği yiyeceklerden olan makarna, fırında yapılan haliyle börek formunu alır. Hem pratik hem de lezzetli tarif farklı öğünlerde severek tüketilir.

 

 

Fırında Makarna İçin Gerekli Malzemeler

 

 

1 paket uzun erişte

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı elenmiş un

600 ml yarım yağlı soğuk süt

2 tane yumurta sarısı

Çeyrek çay kaşığı muskat cevizi (rendelenmiş)

Çeyrek çay kaşığı toz karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

 

Üzeri İçin

 

 

1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

 

Servis İçin

 

 

İnce kıyılmış taze soğan, dereotu ya da maydanoz

 

Fırında Makarna Nasıl Yapılır?

 

 

Geniş bir makarna tenceresinde su kaynatılır. 1 paket uzun erişte, kaynayan suyun içerisine atılır. Erişteler 10 dakika kadar, çok fazla pişirilmemeye özen gösterilerek haşlanır. Çok haşlanmamasının sebebi fırında da pişirilecek olmasıdır. Aksi halde makarnanın börek kıvamını alması zorlaşır ve lapa bir kıvam alır. Erişteler pişerken cam fırın kabı tereyağı ile yağlanır. Süzülen erişte makarnalar sıcak sıcak hemen kaba alınır.

 

 

Diğer tarafta makarnalar soğumadan hızlıca sosu hazırlanır. Bunun için 1 çorba kaşığı tereyağı eritilir. Üzerine 1 çorba kaşığı elenmiş un boşaltılır. Biraz kavrulup rengi dönünce üzerine 600 ml yarım yağlı soğuk süt, 2 tane yumurta sarısı, rendelenmiş çeyrek çay kaşığı muskat cevizi, çeyrek çay kaşığı toz karabiber, yarım çay kaşığı tuz ilave edilir. Topaklanma yapmaması için bir çırpıcı yardımıyla kıvam alana kadar pişirilir. Hafif koyulaşan sütlü sos makarnaların üzerine eşit şekilde dökülür. Daha iyi kaynaşması için bir kaşık yardımıyla karıştırılır.

 

 

Son olarak üzerine 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Makarna önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. Yemeğin bu derecede yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilmesi önerilir. Daha da lezzetli hale gelmesi için taze otlarla birlikte sıcak sıcak servis edilir. Fırında makarna, arzuya göre kaşar peyniri yerine beyaz, eski kaşar, tulum, keçi peyniri gibi farklı peynirlerle de hazırlanabilir. Bol proteinli bir tarif için sadece üst katmana değil makarnanın içerisine de peynir ilave edilebilir.

 

firinda-makarna-nasil-yapilir_646x340.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...