Jump to content
Sign in to follow this  
Olcix

Acılı Ketçap Yapımı

Recommended Posts

ev-yapimi-ketcap.jpg

Acılı Ketçap Yapımı

 

 

Hazır ketçaplarda fazla miktarda fruktoz içeren mısır şurubu bulunur. Bu mısır şurubu da ketçabı tatlandırır ama sağlığımız için iyi değildir. Bunun yerine kendi sağlıklı ketçabınızı yapın. İşte tarifi 6 porsiyonluk.

Malzemeler:

1 su bardağı zeytinyağlı kurutulmuş domates, süzülmüş

2 yemek kaşığı kırmızı üzüm sirkesi

2 çay kaşığı bal

1 adet küçük, kırmızı acı biber

Yarım çay kaşığı sarımsak tozu

Yarım çay kaşığı soğan tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Domatesleri bir tencereye koyun ve üzerine bir su bardağı kaynar su ekleyip, kapağını kapatın ve yarım saat bekletin. Tüm malzemeleri blender’a koyun ve iyice püre haline getirin. Çok koyu olursa bir yemek kaşığı su ekleyin. Sosu cam bir kavanoza alın ve yemeden önce en az bir gün bekleyin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...