Olcix 285,851 Posted February 16, 2016 Acılı Ketçap Yapımı Hazır ketçaplarda fazla miktarda fruktoz içeren mısır şurubu bulunur. Bu mısır şurubu da ketçabı tatlandırır ama sağlığımız için iyi değildir. Bunun yerine kendi sağlıklı ketçabınızı yapın. İşte tarifi 6 porsiyonluk. Malzemeler: 1 su bardağı zeytinyağlı kurutulmuş domates, süzülmüş 2 yemek kaşığı kırmızı üzüm sirkesi 2 çay kaşığı bal 1 adet küçük, kırmızı acı biber Yarım çay kaşığı sarımsak tozu Yarım çay kaşığı soğan tozu Yarım çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Domatesleri bir tencereye koyun ve üzerine bir su bardağı kaynar su ekleyip, kapağını kapatın ve yarım saat bekletin. Tüm malzemeleri blender’a koyun ve iyice püre haline getirin. Çok koyu olursa bir yemek kaşığı su ekleyin. Sosu cam bir kavanoza alın ve yemeden önce en az bir gün bekleyin. Quote Share this post Link to post Share on other sites
güley 87,797 Posted February 16, 2016 Deneyen varmı güzel oluyormu acaba. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites