Jump to content
Sign in to follow this  
Olcix

Fırında Uskumru

Recommended Posts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sağlık Dostu: Fırında Uskumru

 

firinda-uskumru-tarifi.jpg

 

Fırında balık pişirmek gibisi yok. Mutfak kokmaz, zahmeti azdır, sağlıklıdır. Fırına giren balıklar yumuşacık olur, kendi suyunda usul usul pişer. Fırında uskumru tarifi de böylesine güzel ve sağlıklı bir balık seçeneği. Sosunda taze sıkılmış limon suyuyla birlikte portakal suyu bulunuyor. Zeytinyağı olmadan olmuyor, az miktarda eklenen sumak; kuru soğan ve sarımsakla birleştiğinde muhteşem bir aroma veriyor. Bol yeşillikli bir salata eşliğinde doyasıya yeniyor, tadına doyum olmuyor.

Balık demek sağlık demek. Haftada bir değil, haftada iki-üç kez pişirin onu.

 

KAÇ KİŞİLİK

 

4 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

 

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

 

40 dakika

Tarifi Yazdır

Malzemeler

 

 

  • 4 adet orta boy uskumru
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 8 adet cherry domates
  • 1 adet orta boy limon
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal biberiye

Sosu için:

 

 

  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 adet taze sıkılmış portakal suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Pişirme Önerisi

 

Defne yaprağı, kişniş tohumu gibi arzu ettiğiniz baharatları sos karışımına ekleyebilir, fırın tepsisinin tabanına ince bir kat patates döşeyebilirsiniz.

 

 

Nasıl Yapılır?

 

  • Uskumru balıklarını temizleyip bol suda durulayın. Fazla sularını kağıt havlu yardımıyla aldıktan sonra tepsiye dizin.
  • Kuru soğanı yarım ay şeklinde kesin. Uç kısımlarını kestiğiniz limonu ince ince dilimleyin. Sarımsakları ayıklayıp bütün olarak bırakın. Kuru soğan parçaları, sarımsak, çeri domates, biberiye ve limon dilimlerini fırın tepsisine alın.
  • Sos için taze sıkılmış limon ve portakal suyunu; zeytinyağı, sumak, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla karıştırdıktan sonra balıkların üzerine gezdirin.
  • Üzerini yağlı kağıtla kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Hafif kızarmaları için; yağlı kağıdı kaldırıp 10-15 dakika daha pişirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

 

Fırında uskumruyu arzuya göre soğuk olarak da servis edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...