Jump to content
Sign in to follow this  
Olcix

Palamut Buğulama

Recommended Posts

palamut-bugulama-tarifi.jpg

 

 

 

 

 

KAÇ KİŞİLİK

 

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

 

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

 

30 dakika

 

Tarifi Yazdır

Malzemeler

 

 

 

  • 2 adet büyük boy palamut balığı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet büyük boy domates
  • 1 adet orta boy limon
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

 

Püf Noktası

 

Balıkları kanlı suyu çıkana kadar bol suda yıkayıp kurulayın, arzuya göre kalın dilimler (takoz) halinde kullanın.Dağılmaması için domatesleri kabuklarını soymadan dilimleyin, balığın kendi tadını acılaştırmaması için arzuya göre kabuğunu soyduğunuz limonu dilimleyip kullanın.Sebze ilaveli balıklar, tamamen kendi suyunda pişeceklerinden pişirme işlemini kontrollü olarak gerçekleştirin, arzuya göre çok az miktarda sıcak su ekleyin.

 

 

Pişirme Önerisi

 

Palamut buğulamayı; kapağı kapalı tencere ya da buharlı pişiricide de kısa sürede pişirebilirsiniz.

 

 

Nasıl Yapılır?

 

 

  • Kafa ve kuyruk kısımlarını aldığınız palamut balıklarını dikkatli bir şekilde temizleyip ortadan ikiye kesin. Bol suda yıkadığınız balıkları kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Kuru soğanı, yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları küçük küpler halinde kesin. Yeşil uç kısımlarını aldığınız domatesleri ortadan ikiye kesip ince ince dilimleyin.
  • Uzunlamasına dört eşit parçaya böldüğünüz limonu ince ince dilimleyin. Maydanoz yapraklarını ayıklayın.
  • Yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanları fırın tepsisinin tabanına döşeyin. Sarımsakları ekleyin. Domates dilimleri ve ayıklanmış maydanozları yerleştirin.
  • İki eşit parçaya bölüp tuzladığınız palamutları domateslerin üzerine dizin. Limon dilimleriyle süsleyin. Defne yaprağı ve tane karabiberleri fırın tepsisine alın.
  • Zeytinyağını balıkların üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...