Olcix 285,850 Posted February 20, 2016 e Karadeniz denince akla gelen ilk lezzetlerden biridir o. Hamsi kuşu tarifinde kılçıkları tamamen ayıklanıp fileto haline getirilen hamsiler; maydanoz, taze soğan, kuru soğan, mısır unu ve baharatların da yer aldığı karışımla ikişer ikişer kapatılır. Yassı köfteler haline gelir. İç harcına arzuya göre incecik kıyılmış kırmızı biber, pazı ya da farklı yeşillikler eklenebilir. Çırpılmış yumurta ve mısır ununa bulandıktan sonra kızgın zeytinyağı ya da ayçiçek yağında nar gibi kızartılır. Yanında mısır ekmeği, roka ve ve ince ince doğranmış turp eşliğinde çıtır çıtır yenir. Balık tadını zirveye taşır, ilk tercihlerinizden biri olur. En az haftada bir gün yemeli onu. KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler 1 kilogram hamsi 1/2 demet taze soğan 1/2 demet maydanoz 1 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı mısır unu 1/2 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Hamsileri kızartmak için: 3 adet yumurta 1/2 su bardağı mısır unu 3/4 su bardağı ayçiçek yağı Püf Noktası Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin. Pişirme Önerisi Hazırladığınız karışıma ince ince kıydığınız kırmızı biber parçaları katabilirsiniz.İç harç eklemeden de fileto hamsileri birbirine yapıştırıp kızartarak hamsi kuşu hazırlayabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın. Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde kıyın. Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın. Fileto haline gelen hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa alın. Birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsi birbirine yapışsın. Böylelikle yassı şeklinde köfteler hazırlayın. Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın. Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Arzuya göre ızgarada ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin. Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
İη¢ιѕєℓ 905,182 Posted February 20, 2016 bu çok güzel oluyor, Karadenizli değiliz ama sık yaparım kış aylarında.en sevdiğim balık hamsi. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ulkerdem 199,521 Posted March 20, 2016 bir arkadaşım yapıp getirmişti o zaman yedim tadı güzeldi 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites