Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Öğrenciler İçin Pratik Yemek Tarifleri...

Recommended Posts

Öğrenciler için pratik yemek tarifleri

 

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571562.Jpeg

Dereotlu yumurta malzemeleri:

 

2 yumurta

1 yeşil biber

1 domates

Dereotu

Yağ

Tuz

Karabiber

 

Dereotlu yumurta yapılışı:

 

Tavada yağı kızdırıp domates ve biberleri kavurun. Çırpılmış yumurta, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip pişirin.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571564.Jpeg

Yelpaze patates malzemeleri:

 

1 patates

Kaşar

Tereyağı

Tuz

Ketçap

Mayonez

 

Yelpaze patates yapılışı:

 

Patatesi yelpaze gibi dilimleyip 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra aralıklarından birine kaşar birine tereyağı dilimi koyun. 10 dakika daha pişirin. Tabağa alıp üzerine ketçap mayonez sıkın.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571565.Jpeg

Pankek malzemeleri:

 

2 yumurta

2 kaşık şeker

1 bardak süt

1,5 bardak un

Kabartma tozu

Vanilya

Sıvıyağ

 

Pankek yapılışı:

 

Yumurta ve şekeri çırpın. Yağ hariç bütün malzemeyi ekleyip çırpın. Teflon tavaya yağ koyup kızdırın. 1 kaşık hamurdan döküp arkalı önlü pişirin.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571566.Jpeg

Sosisli makarna malzemeleri:

 

1 paket makarna

1 domates

1 sosis

Yağ

Tuz

Kekik

 

Sosisli makarna yapılışı:

 

Öncelikle makarnayı haşlayıp süzün. Tavaya yağı alıp kızdırdıktan sonra rendelenmiş domates, ince doğranmış sosis ve tuz ekleyip biraz pişirin. Makarnanızın üzerine döküp kekikle lezzetlendirin.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571567.Jpeg

Cipsli tavuk malzemeleri:

 

1 paket cips

1 paket tavuk

1 yumurta

Yağ

 

Cipsli tavuk yapılışı:

 

Cipsleri iyice ezin. Tavukları önce yumurtaya sonra cipse bulayıp kızgın yağda kızartın.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571568.Jpeg

Milföy börek malzemeleri:

 

1 paket milföy

Peynir

1 yumurta sarısı

 

Milföy börek yapılışı:

 

Milföylerin içine peynir koyup ikiye katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571569.Jpeg

Ton balıklı salata malzemeleri:

 

1 havuç

1 turp

1 salatalık

1 domates

1 demek maydanoz

1 demet roka

1 ton balığı

Tuz

Yağ

Limon

 

Ton balıklı salata yapılışı:

 

Havucu ve turbu rendeleyin, domates ve salatalığı doğrayın, maydanoz ve rokayı ince ince kıyın. Süzdüğünüz ton balığını diğer malzemelerle bir kaba alın. Tuz, yağ ve limon suyu da ekleyip karıştırın. Ekmeği bana bana yiyin.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571570.Jpeg

Şehriye çorbası malzemeleri:

 

2 domates

1 kaşık salça

Şehriye

Sıvıyağ

Tuz

Nane

Tavuk bulyon

Su

 

Şehriye çorbası yapılışı:

 

Yağınızı kızdırıp domates ve salçayı kavurun. Şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuk bulyon, tuz ve kaynar su ekleyin ve kıvam alana kadar kaynatın. Üzerine nane serperek servis edin.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571571.Jpeg

Kolay pizza malzemeleri:

 

1,5 bardak un

1 bardak yoğurt

1 yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

Tuz

Salça

Su

Üzerine istediğiniz malzemeler

 

Kolay pizza yapılışı:

 

Yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu çırpın. Un ve tuzu da ekleyip yoğurun. Yağladığınız geniş bir tencereye hamuru yayın. Başka bir kapta su, salça ve sıvıyağı karıştırıp üzerine dökün. Kaşar rendesi ve diğer pizza malzemeleriyle süsleyin.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571572.Jpeg

Sebze sote malzemeleri:

 

1 kabak

1 havuç

1 yeşil biber

1 kırmızı biber

Yağ

Yoğurt

Nane

 

Sebze sote yapılışı:

 

Sebzeleri julyen doğrayıp yağda soteleyin. Tavabağa alıp üzerine yoğurt dökün ve naneyle süsleyin.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571573.Jpeg

Konserve kuru fasulye malzemeleri:

 

1 konserve kuru fasulye

1 domates

Salça

Yağ

Yarım soğan

Tuz

Pulbiber

 

Konserve kuru fasulye yapılışı:

 

Yağ ve soğanı kavurun. Salça ekleyerek kavurmaya devam edin. Kuru fasulye, tuz ve biberi de ekleyip karıştırın. Sıcak su ilave edin, kısık ateşte pişmeye bırakın.

 

ogrenciler-icin-pratik-yemek-tarifleri-6571574.Jpeg

Öğrenci kebabı malzemeleri:

 

100 gram kıyma

Bayat ekmek

Soğan

Sıvıyağ

Tuz

Kimyon

Karabiber

Yoğurt

 

Öğrenci kebabı yapılışı:

 

Yağda kıyma ve soğanı kavurun. Baharatlarını ekleyin. Bayat ekmekleri küçük küçük bir tabağa doğrayın. Üstüne yoğurt döktükten sonra kıymayı dökün.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...