Jump to content
Sign in to follow this  
sessiz nehir

Rus Keki (Russischer Zupfkuchen)

Recommended Posts

Malzemeler:

 

Hamur için:

 

  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr şeker ( yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 su bardağı )
  • 1 yumurta
  • 40 gr kakao (yaklaşık yarım su bardağı )
  • 375 gr un (yaklaşık 3 su bardağı )
  • 1 paket kabartma tozu

Arası için :

 

  • 3 yumurta
  • 500 gr süzme yoğurt veya labne peyniri (Quark)
  • 200 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 37 gr vanilyalı puding tozu veya nişasta ( yarım su bardağından biraz daha az )
  • 250 gr tereyağı veya margarin

 

Yapılışı:

 

Öncelikle oda ısısındaki hamur malzemelerini güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Sonra 24-26 cm çaplarındaki kelepçeli kalıbın arasına yağlı kağıt sıkıştırıp, kelepçeyi kapatıyoruz. Yoğurduğumuz hamurun yarısını alıp kalıba bastırarak döşüyoruz. Kenarlarını 2-2,5 parmak kalınlığında yükseltiyoruz. Tabana çatal yardımıyla delikler açıp bir kenarda bekletiyoruz. Kalan hamuru da bir tepsinin üzerine elimizle küçük parçalara ayırıyoruz ve onu da kenarda bekletiyoruz.

Yumurtaların akıyla sarılarını ayırıyoruz. Aklarını mikser yardımıyla kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. Başka bir kaba da oda ısısındaki yağı, yumurta sarılarını, şekeri, vanilya ve puding tozunu alıp mikserle çırpıyoruz. Ardından yoğurt veya labne peynirini de ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra mikseri bırakıyoruz. Kar yaptığımız yumurta aklarını da karışıma ilave ediyoruz ve bir spatula veya tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırıyoruz. Bu karışımı kelepçeli kalıba yaydığımız hamurun üzerine boşaltıyoruz. En son küçük küçük parçalara ayırıp kenarda beklettiğimiz hamuru da kremanın üstüne serpiştiriyoruz. ( boşluk kalmayacak şekilde). Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pastamızı 50dk ile 1 saat arası pişiriyoruz. Pastayı kelepçeden çıkartmadan soğutuyoruz. 1 gün sonra servis ediyoruz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...