Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Musakka Tarifi...

Recommended Posts

Musakka tarifi

 

musakka-tarifi-6848409.Jpeg

 

Musakka malzemeleri

4 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy kuru soğan

1/4 kilo az yağlı kıyma

2 adet orta boy domates ya da 2 çorba kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

3-4 dal maydanoz (ince kıyılmış)

2 bardak su

Kızartmada kullanmak için sıvı yağ

Göz kararı tuz, karabiber

 

 

Musakka hazırlanışı

Sofranızın vargeçilmezi olacak bu lezzetin yapımına yavaş yavaş başlayalım. Öncelikle patlıcanları göz kararı parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlar yuvarlak doğrayalım ve dilimleri tuzlu suya bırakalım. 1 saat sonra patlıcanları bıraktığımız tuzlu suyun karardığını göreceksiniz. Böylelikle acı tadı gitmiş olan patlıcanlar yemek için hazırlanmış olacak.

 

Patlıcanları süzdükten sonra kurulayıp kızartma tavasına koyduğumuz yağda her iki tarafı da hafif şekilde kızaracak kadar çevirelim. Kızaran patlıcanları bir başka taba alalım.

Başka bir tava içinde 3 çorba kaşığı yağda ince ince doğramış olduğumuz soğanı ve kıymayı kavuralım. Domatesi (yoksa domates salçasını) tuzu, karabiberi ekledikten sonra mutfak tabiriyle bir iki kaynatıp ateşi kapatalım.

 

Tepsinin üzerine güzelce dizdiğimiz patlıcanların üzerine hazırladığımız karışımları güzelce yayarız. 2 bardak su ilave ettikten sonra 20-25 dakika arası kısık ateşde pişiririz.

Servis yaparken ince doğranmış maydanozları üzerine serpebiliriz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...