Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Portakallı İrmik Helvası Tarifi...

Recommended Posts

Portakallı irmik helvası tarifi

 

portakalli-irmik-helvasi-tarifi-6575468.Jpeg

Portakallı irmik helvası malzemeleri:

 

2 bardak irmik

100 gram margarin

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 bardak şeker

2,5 bardak su

1,5 bardak portakal suyu

1 portakal rendesi

 

Portakallı irmik helvası yapılışı:

 

Su ve portakal suyunu bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede margarini eritin, sıvıyağla karıştırın. İrmiği ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. İrmikler renk alınca şekeri de ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ilave edin.

 

Portakal sulu serbeti sürekli karıştırarak yavaş yavaş helvaya ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...