Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Tepside İçli Köfte Tarifi...

Recommended Posts

Tepside içli köfte tarifi

 

tepside-icli-kofte-tarifi-6523089.Jpeg

 

Tepside içli köfte malzemeleri:

 

4 bardak ince bulgur

3 bardak sıcak su

2 bardak un

4 haşlanmış patates

1 kaşık biber salçası

1 kaşık domates salçası

2 tatlı kaşığı tuz

 

İçi için:

4 kuru soğan

350 gram kıyma

1 kaşık salça

Maydanoz

4 kaşık sıvıyağ

Karabiber, kimyon, pulbiber

Dövülmüş ceviz

 

Üzerine:

Tereyağı

 

Tepside içli köfte hazırlanışı:

 

İnce bulgura sıcak su ekleyin. Un, salça, patates, 1 bardak su daha ve tuz da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın.

 

İçi için bir tavada ince ince kıyılmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Baharatları, salçaları ve cevizi de ekledikten sonra karıştırın. İnce ince kıyılmış maydanozları ilave edip altını kapatın.

 

Yağladığınız borcama hamurun yarısını koyup bastırın. İç harcı boşalttıktan sonra kalan hamuru da üzerine serin. İçli köfteleri pişirmeden dilimleyip her dilimin üstüne minik minik tereyağlar koyun. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...