Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?..

Recommended Posts

Süt reçeli nasıl yapılır?

 

guntepe-sut-receli-220-gr-9eb49e.jpg

 

Süt reçeli için gerekli malzemeler:

* 5 su bardağı süt

* 1 su bardağı şeker

* 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

 

sut-receli-1-210115.jpg

 

Süt reçeli nasıl yapılır?

Öncelikle süt ve şekeri tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Kabartma tozunu eklediğimizde kabaracak, bu nedenle taşmaması için derin bir tencerede kaynatıyoruz.

 

Kaynamaya başlayınca içine kabartma tozunu ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz. Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Karıştırmayı bırakmamalıyız yoksa dibi tutabilir.

 

Orta ateşte ara sıra karıştırarak bir saat kadar pişiriyoruz. Süre biraz daha uzun olabilir.

 

Kıvamını anlamak için kaşıkla alıp akıtabilirsiniz. Eğer muhallebi kıvamındaysa pişirme işlemi tamamlanmış demektir.

 

Süt bekledikçe katılaştığı için rengini aşırı koyulaştırmamamız gerekiyor. Pişen süt reçelini kavanoza koyun ve soğuyunca da ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Süt reçeli dolapta en az iki ay tazeliğini korur. 2 ay boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.Kıvamı ve lezzeti karamele benzeyen süt reçelini kahvaltıda tüketebilirsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...