Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Lezzetli Ev Yapımı Limonlu Turta Tarifi...

Recommended Posts

Lezzetli Ev Yapımı Limonlu Turta Tarifi

 

1-limonlu-kek.jpg

 

Hamur için gerekli malzemeler:

 

3/4 su bardağı un

1 adet yumurta

1/2 su bardağı soğuk tereyağı

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Bir tutam tuz

 

Limon dolgusu için malzemeler:

 

3 adet limon

1 su bardağı krema (az yağlı olabilir)

5 adet yumurta

1/2 su bardağı pudra şekeri

 

Yapılışı

 

Yumurta sarısını beyazından ayırın. Yumurta beyazını daha sonra turtanın üzerine koyacağınız karışımda kullanmak üzere kenara ayırın ve yumurta sarısını bir kase içerisinde iki yemek kaşığı soğuk su ile çırpın.

 

Daha sonra unu genişçe bir kaseye koyun ve tereyağını küp şeklinde doğrayıp içine ekleyin.

 

Ellerinizi temizleyip iyice kuruladıktan sonra, un ve tereyağını pürüzsüz bir macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Eğer tereyağı çok fazla yumuşamışsa, sertleşmesi için beş dakikalığına buzdolabına koyun.

 

Bir sonraki adımda ise yumurta sarısını hamura ekleyeceğiz ve güzel bir renk alıp pürüzsüz macun kıvamına gelene kadar karıştıracağız. Hamuru top şeklinde yoğurup şekil verin ve dondurulmuş gıdaları veya atıştırmalık yiyecekleri koyduğunuz plastik poşetle sarın.

 

Hazırladığınız bu top hamuru 45 dakikalığına buzdolabına koyun.

 

Hamur soğumaya devam ederken, mutfak tezgahının veya başka pürüzsüz ve sert bir yüzeyin üzerine bir miktar un serpin. 45 dakika geçtikten sonra, hamuru buzdolabından çıkarın ve merdane veya oklava yardımıyla ince ve her tarafı eşit olacak şekilde açın.

 

Eğer hazırladığınız hamur bölünüyorsa veya çok yumuşaksa, içine biraz daha un katın ve tekrar merdane veya oklava ile açmaya devam edin. İnce bir hamur tabakası elde ettiğinizde bunu yapışmaz tabanlı veya daha önce yağladığınız turta kabına bastırın. Hamuru sertçe bastırın, turta kabının kenarlarından taşacak şekilde bastırın ki içini daha sonra daha fazla dolgu ile doldurabilesiniz.

 

Turta kabını buzdolabına yerleştirin ve fırını 175 derecede 10-15 dakika ısıtın.Fırın ısındığında, turta hamurunu fırında 20 dakika boyunca pişirin.

 

Turta dolgusuna sıra geldi. Limon kabuklarını rendelemekle işe başlayacağız, elde ettiğiniz limon kabuğu rendesini küçük bir kaba alın ve limonun suyunu orta boy bir kap içine sıkın.

 

Kremayı, yumurta sarısını (beyazı mereng için kenara ayırın) ve şekeri limon suyuna ekleyin. Hepsinin iyice çırpın ve içine limon kabuğu rendesini ekleyin. Her şey tam olarak karıştığında, daha önceden hazırladığınız turta kabına boşaltın.

 

Bu işlemi tamamladıktan sonra, turtayı 45 dakika boyunca veya içine sapladığınız bıçak temiz olarak çıkıncaya kadar fırında pişirin. Dolgunun sıkı bir halde olması gerekmektedir.

 

Turtayı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Şimdi yumurta beyazlarını kullanarak karışım yapma zamanı geldi. Yüksek hızda çırpın ve iki yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip hafifçe karıştırın. Bu karışımı limon dolgusu üzerine spatula ile yayın ve turtayı tekrar fırına verip üzeri kahverengi renk alana kadar birkaç dakika daha pişirin. Birkaç nane yaprağı ile süslediğinizde ev yapımı limonlu turtanız çok güzel bir görünüm alacaktır.

 

Pişirdikten sonra iki veya üç gün içerisinde tüketin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...