Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Patates Köftesi...

Recommended Posts

Patates Köftesi

 

soss.jpg

 

Malzemeler:

 

* 6 orta büyüklükte patates, 4 yumurta(2 tanesi köfte hamuruna,2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.), 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(150 gr), Yarım demet maydanoz, 2 – 3 çorba kaşığı un, Tuz ve karabiber, Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı

 

Patates Köftesi Tarifi

 

1- Patatesler haşlanıp rendelenir.

2- Soğuyunca 2 yumurta,tuz,karabiber konup yoğrulur.

3- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp,avuç içinde kayık gibi açılır,içine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır.Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.

4- Önce una,sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır.

5- Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.

 

NOT :

 

1- Peynir yerine kıymalı iç de konabilir(Kıyma, soğan,maydanoz,tuz,karabiber karışımı.)

2- iç koymadan şekil verilip,un ve yumurtaya batırılıp kızartılırsa «Patates Kroket» olur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...