Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Tereyağlı Patates Topları...

Recommended Posts

Tereyağlı Patates Topları

 

%C3%BC.jpg

 

Malzemeler:

 

3-4 adet orta boy patates, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber(isteğe göre), 7-8 dal maydanoz

 

Hazırlanışı:

 

Öncelikle patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz. İçerisine maydanoz, sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Küçük toplar haline getiriyoruz.

 

Sosu için:

 

Tereyağı eritip salçayı, naneyi, pul biberi ilave ediyoruz ve hafif kızdırıyoruz. Patates toplarının üzerine gezdiriyoruz.(İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt da ilave edilebilir). Afiyet olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...