Jump to content
Sign in to follow this  
sessiz nehir

Karamelli Profiterol

Recommended Posts

Hamuru için :

 

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1 cimdik tuz

İç kreması için :

 

  • 1 su bardağı şanti
  • 1. 5 su bardağı süt

Karamel için :

 

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 30 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı

 

Profitorol hamurunun yapılışına geçelim. 1 su bardağı suyumuzu tencereye alalım. Biraz ısındıktan sonra margarini ekleyelim. Margarin suyun içinde eriyince unu ekleyelim ve hamur toplanana kadar şöyle bir güzel tencerenin içinde karıştırın. Yalnız bu noktada çırpıcı kullanırsanız. İçinde un topaklanmaları kalmaz. Hamurunuz toparlanmaya başlayınca yani diğer bir deyişle hamurunuz kendini toplamaya başlayınca tencerenin ocaktan alıp içindeki hamurumuzu cam bir kaseye alıp soğumaya bırakalım en az 3-4 saat soğuması lazım. Soğuyan hamurumuza teker teker yumurtaları kırma vakti. Yalnız yumurtaları tek tek kırmanız lazım her yumurtadan sonra iyice mikser ile çarpmak lazım yumurta hamurun içinde kaybolması lazım. 3 yumurtayı kırdıktan sonra 1 cimdik tuz ekliyoruz. Ve fırın tepsimize ceviz büyüklüğünde parçalar koyarak hatta biraz daha küçük olabilir. Fırını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz. Yalnız bu süreye dikkat etmeniz lazım pişti deyip almayın içi pişmemiştir çünkü en az 45 dakikanın dolması lazım. En fazlada 50 dakika pişen hamuru 2-3 saat dinlendirmeye bırakın. Krem şantiyi önceden çırpıp dolaba almamız lazım. 2-3 saat dinlensin ortadan ikiye böldüğünüz profiterole 1 yemek kaşığı kadar krem şanti koyup kapatın. işlem bittikten sonra dolaba kaldırın. İster önceden yapın ister bu işlemden sonra karamel yapıp üzerine dökün. Karamel için bir tencereye şekeri ekleyip karamelize olana kadar karıştırıyoruz eriyen ve rengi dönen şekere margarini ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz. 1 kutu sıvı kremayı döküyoruz ve içindeki şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz şeker eriyince 1 yemek kaşığı dolu dolu nişastası ekleyip fokur fokur edene kadar pişiriyor ve altını kapatıp bir kaba alıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Kıvamı gelince üzerine sürüp servis ediyoruz.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...