Renan 794,802 Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Sarımsak Sevmeyenlerin Bile Hayran Kaldığı “Kavrulmuş Sarımsak” Sarımsak seviyor ve yemeklerinizde sarımsak kullanıyorsanız size çok basit ve çok lezzetli kavrulmuş sarımsak tarifini vereceğiz. Kavrulmuş sarımsağı yemeklerinizde, salatalarınızda hatta ekmek üzerine koyarak bile yiyebilirsiniz. Gerekli olan malzemeler 4 kafa Sarımsak Zeytinyağı tuz ve çekilmiş karabiber Yapılışı Fırınızı 300 derecede ısıtın. Bir baş sarımsağı alın ve dış kabuklarını soyulabildiği kadar soyun. Sonra sarımsağın üst kısmından kesin. keserken baş sarımsağın içinde bulunan dişlerin üst kısımlarının ortaya çıkmasını sağlayın. Kestiğiniz sarımsağı bir folyonun içine oturtun. Sarımsağın üzerine bol miktarda zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Ardından sarımsağı içine koyduğunuz folya ile iyice sarın. Yaklaşık 40-45 dakika kadar fırında pişirin. Aynı anda birkaç baş sarımsağı da pişirebilirsiniz. Sarımsağı fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekletin. Ardından dişleri içinde çıkarak afiyetle yiyebilirsiniz. Kavrulmuş olan dişleri ister yemeklerinize koyun isterseniz, ekmeğin üzerine koyarak yiyin. Tadına inanamayacaksınız. Quote Link to post Share on other sites